Félidőnél a GTK és a MÉK hallgatói

Főzés, éjszakai túra, vacsora és bál – a Felezés immár hagyománnyá vált programjaival köszöntötte a diplomaszerzéshez tartó út felénél járó egyetemistákat a Hallgatói Önkormányzat.

A Felezés évtizedes tradícióihoz hűen többnapos eseménysorozattal készült közösen a Gazdaságtudományi, valamint a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Hallgatói Önkormányzata. Az április 2-5. között zajló programoknak a Böszörményi úti campus adott otthont. A gólyatáborokhoz hasonlóan csapatépítő és szórakoztató programokkal, egyedi pólóval és karszalaggal készültek a hallgatóknak a szervező kari hallgatói önkormányzatok.

Az első nap a közös főzés jegyében telt, ahol a szokásos bográcsételek –  slambuc, paprikás csirke, chilis bab – mellett terítékre kerültek grillfogások is. A hét programjai között Dombóvári István dolgoztatta meg a hallgatóság rekeszizmait stand up produkciójával, emellett éjszaki túrán is kipróbálhatták magukat a felezős csapatok.

A programsorozat záróeseménye a Felező Vacsora és Bál volt, amelyen több mint 600 hallgató vett részt. A bálozókat a vacsora mellett pálinkakóstolóval is várták.

- A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata mindig nagyon fontosnak tartotta azokat a hallgatói rendezvényeket, amelyek az oktatáson túlmutatva közelebb hozzák egymáshoz az egyetemisták, közösségépítő szerepet töltenek be. Ennek egy szép hagyományát hordozza magában a Felezés, amely a Böszörményi úti campus másodéves hallgatóit kovácsolja össze tanulmányaik félidejénél – hangsúlyozta az esemény jelentőségét Pető Károly, a Gazdaságtudományi Kar dékánja.

A két kar Hallgatói Önkormányzatának együttműködése révén májusban a Sárgulás hagyományőrző programjaival a végzős hallgatókat is méltóképpen megünnepelik.

 

DEHDK Sajtóiroda H.O.
Fotó: Fazekas Balázs, Hajdú Orsolya