Felelősséggel egymásért

A Debreceni Egyetem a dolgozói és hallgatói átoltottságban, valamint a fertőzöttségi mutatók arányában is kiemelkedően jó helyzetben van egy november végi belső felmérés szerint. A dolgozók több mint 92 százaléka rendelkezik a koronavírus elleni oltással, sokan már a harmadik vakcinát is megkapták.

A múlt hónap utolsó napjaiban végzett anonim, intézményen belüli felmérésből kiderült, hogy a Debreceni Egyetem tizenkétezres dolgozói állományának – beleértve az egyetemi cégeknél dolgozókat is – fontos a saját, valamint az intézményi közösség egészségének védelme: az intézmény munkavállalóinak többsége legalább egy védőoltást megkapott, de a nagyobb hatékonyságú védettséget jelentő harmadik körös vakcinát is sokan felvették már.

2021. november 29-ig a Debreceni Egyetem dolgozóinak 92,46 százaléka, csaknem 11 ezer ember rendelkezett valamilyen koronavírus elleni oltással, ehhez képest mindössze 7,54 százalék nem oltatta még be magát. A hónap végi adatok szerint az intézmény munkatársai közül 149-en voltak Covid-betegek, ez a dolgozók 1,25%-a szemben az akkori országos 1,9%-os adattal. 

A kari hallgatói adatok is magas átoltottságot mutatnak: az aktív jogviszonnyal rendelkező egyetemisták többsége (82%-a) rendelkezik második oltással, de a hallgatók jelentős része már a harmadik védőoltást is beadatta magának. Több olyan kar van, ahol 90 százalék felett van a kétszer oltottak, és harminc százaléknál áll a háromszor oltottak aránya.

Sajtóiroda