A COVID-19 immunológiai és reumatológiai vonatkozásairól, immunológiai szövődményeiről is szó lesz a csütörtökön kezdődött háromnapos online DROP8 konferencián. A Debreceni Reumatológiai Oktatási Programon mintegy 500 szakember vesz részt, és 80 előadás hangzik el.

A szakmai tanácskozás csütörtök esti megnyitóját online élő közvetítésben, az interneten követhették a résztvevők.

- A Debreceni Reumatológiai Oktatási Programot, a DROP-ot 2007 óta kétévente rendezzük meg. A nyolcadik konferencia tavaly a koronavírus-járvány miatt elmaradt, ezt pótoljuk most, igaz, idén is csak online. A szombatig tartó háromnapos programra az előző évekhez hasonlóan, több mint 470 szakember regisztrált – ismertette Szekanecz Zoltán, a Debreceni Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára, a konferencia főszervezője.

A DROP idei rendezvényén a reumatológia-immunológia eredményeit, aktualitásait, illetve a határterületek újdonságait vitatják meg a reumatológusok, immunológusok, a fogászat, a szájsebészet, az urológia, a gyermekgyógyászat, az intenzív terápia, a sürgősségi orvoslás, a rehabilitáció és a ritka betegségek szakemberei.


- A konferencia nagyon színes, tartalmas, az alapkutatástól a klinikumig minden területet érintenek a szakemberek. A mintegy másfél évtizedes múltra visszatekintő program a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karának emblematikus rendezvénysorozata. Nagy szükség van az ilyen programokra, mert ez egyik azoknak a különlegességeknek, amelyekről a debreceni orvoskar megismerszik – hangsúlyozta a megnyitón Mátyus László, a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karának dékánja.

Papp László, Debrecen polgármestere, a rendezvény fővédnöke köszöntőjében kiemelte, hogy a város számára is fontosak a hasonló rendezvények. 

- A Debreceni Egyetem és a város között rendkívül szoros és jó kapcsolat van. Igyekszünk a város jövőjéről az egyetemmel közösen, együttműködésben gondoskodni – emelte ki köszöntőjében Papp László polgármester. 

A szombatig tartó online konferencián mintegy 80 előadás hangzik el. Regisztráltak résztvevők valamennyi hazai orvosképző intézményből, de elsősorban a Debreceni Egyetem szakemberei ismertetik tudományos eredményeiket, tapasztalataikat.

Sajtóiroda - CzA

Dokumentumok