Ifjú tudósok a Műszaki Karon

Tehetséges magyar és külföldi hallgatók mutatták be kutatási eredményeiket a Debreceni Egyetem Műszaki Karán november 11-én rendezett Tudományos Diákköri Konferencián.

A Műszaki Kar (MK) rendezvényen – az elmúlt évhez hasonlóan – idén is 21 dolgozatot mutattak be a hallgatók, akik munkáját hét – környezetmérnöki, épületgépészeti és létesítménymérnöki, gépészmérnöki, műszaki menedzsment, építészmérnöki, mechatronika, valamint járműmérnöki – szekcióban ismertették. 

A résztvevők eredményeikről 10 perces szabadelőadásban számoltak be, a prezentációkat szakmai testület bírálta el.  

- A konferencia egyik különlegessége volt, hogy a kar első ízben járműmérnöki szekciót is rendezhetett, ahol három angol nyelvű képzésben résztvevő pilótahallgató mutatta be kutatásainak eredményét jelezve, hogy a Műszaki Karon járműmérnöki kutatások is folynak, amelybe a hallgatók bekapcsolódhattak - tájékoztatta a hirek.unideb.hu portált Lakatos Ákos


A MK Tudományos Diákkörének elnöke kiemelte, hogy az épületgépészeti tagozatban résztvevő két helyezett a Magyar Mérnöki Kamara Energetikai Tagozatának 25.000.- Ft-os különdíjában is részesült. 

A sikeresen szereplő hallgatók a Tudományos Diákköri Munkáért Elismerő Oklevél Arany, Ezüst és Bronz fokozatát jelképező oklevelüket a téli Diplomaosztó Kari Tanácsülésen vehetik majd át. 

A kari Tudományos Diákköri Konferencián nyújtott teljesítménye alapján 10 fő kapott lehetőséget, hogy eredményeit bemutassa az Országos Tudományos Diákköri Konferencián is.  

A 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Műszaki Tudományi Szekcióját 2023. április 19-21. között Baján rendezi meg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kara. 

Sajtóiroda - BZs