Az esélyes otthonában győztek

Két nehéz mérkőzést játszott a Debreceni Egyetem jégkorongcsapata. Férfi futsalosaink a címvédő otthonában maradtak alul, a lányok hazai pályán magabiztos győzelmet arattak. Kéziseink meglepetésre a Cegléd ellen diadalmaskodtak, és labdarúgóink is újabb pontokkal gazdagodtak. Röplabdázóink kikaptak.

Jégkorong
Két vereséggel zárta a hetet a Debreceni Egyetem jégkorongcsapata az Erste Ligában. Pénteken egy izgalmas mérkőzésen csak büntetőkkel tudott nyerni a második helyen álló UTE 2-1-re, vasárnap pedig a Ferencváros otthonában maradt alul együttesünk 4-1-re. Utóbbi találkozó után a DEAC vezetőedzője, György József értékelt.

- Annak ellenére, hogy nem szereztünk pontot, nem lehetek elégedetlen – kezdte György József. – Tisztában vagyunk a képességeinkkel, azzal, hogy hol tartunk és a Ferencváros milyen erőt képviselő csapat, de persze a múltkor is láthattuk, nincs lehetetlen. Most is úgy jöttünk ide, hogy szeretnénk ponttal, pontokkal távozni, de ez ma nem sikerült, még sincs bennem hiányérzet vagy csalódottság, mert amit tudtunk, megtettünk, ez ma ennyire volt elég. Megyünk tovább, küzdünk, fejlődünk – zárta a szakvezető.

Futsal
A DEAC férfi futsalosai péntek este az éllovas Haladással csaptak össze Szombathelyen. A vasiak ezúttal is igazolták, hogy nem véletlenül vezetik az NB I-es tabellát, végig nagy tempót diktálva irányították a játékot. Ugyan a mieink mindent megtettek, hogy megnehezítsék az ellenfél dolgát, a mérkőzés 5-3-as hazai sikerrel zárult.

Női futsalosaink a Csepelt fogadták vasárnap este a DESOK-ban. Quirikó Vivien csapata néhány hete már két vállra fektette az újoncot, és most is ez volt a cél. A mérkőzést esélyeshez méltóan a DEAC nyerte 3-0-ra, és továbbra is az élen áll az élvonalbeli bajnokságban.

- Lélektani szempontból nagyon fontos volt, hogy már az elején megszereztük a vezetést. Végig kézben tartottuk a meccset, sok helyzetet kialakítottunk, a győzelmünk nem forgott veszélyben. A csepeliek hősiesen védekeztek, a kapusuk pedig remek napot fogott ki. Annak külön örülök, hogy több olyan elemet láttam a lányoktól, amit az edzéseken gyakorolni szoktunk. Egyedül a helyzetkihasználás miatt maradt bennem pici hiányérzet. Igyekeztem forgatni a csapatot, így majdnem mindenki lehetőséget kapott – fogalmazott a lefújás után Quirikó Vivien vezetőedző.

Kézilabda
Nehéz mérkőzés előtt állt a DEAC kézilabdacsapata, hiszen soros ellenfele, a Cegléd az előző szezonban még az élvonalban szerepelt, és ugyan azóta némileg átalakult a kerete, még mindig jó játékerőt képvisel, az első fordulóban nem véletlenül aratott sima győzelmet a DESOK-ban. Sikerült azonban visszavágni a Pest megyeieknek, hiszen izgalmas végjátékban 22-21-re nyert együttesünk.

Röplabda
A DEAC férfi röplabdázói az év utolsó bajnokiján a Kaposvárt látták vendégül. Az előző szezon döntőse ellen a tisztes helytállás volt a cél, és ezt sikerült teljesíteni, hiszen minden szettben alaposan megnehezítettük a jóval esélyesebb somogyiak dolgát, akik azonban így is 3:0-ra megnyerték a mérkőzést.

- Az idegenlégiós és magyar klasszis játékosokkal felálló Kaposvár ellen csapatunk elszántan, nagy akarással, küzdéssel és jó játékkal örvendeztette meg a közönséget és engem is. Kis szerencsével meg lett volna a játszmanyerés is, de így is elégedett vagyok. Gratulálok a Kaposvárnak! – értékelt Fodor Antal vezetőedző.

A DEAC női röplabdázóira igazi rangadó várt szombaton, hiszen az éllovas Nyíregyháza otthonában léptek pályára. Csapatunk nem bírt a hazaiakkal, akik 3:1-re megnyerték a mérkőzést.

Labdarúgás
A DEAC futballistái a salgótarjániakkal csaptak össze vasárnap délután az NB III Keleti csoportjában. A két csapat között elég nagy távolság volt a tabellán a forduló előtt (az SBTC a 18., Sándor Tamás legénysége pedig a 3. helyen állt), így mi számítottunk a találkozó esélyeseinek. Ez megmutatkozott a mérkőzésen, hiszen végig a hajdúságiak irányítottak, és végül 1-0-s győzelmet arattak.

További részletek

NyD