A gyermekek gyógyulását támogatja a Hunép

Betegőrző monitorokat vásárolnak abból az egymillió forintos támogatásból, amelyet a Hunép Zrt. ajánlott fel a Gyermekklinika Alapítványa „Gyermekeinkért” alapítványnak. Az új eszközöket a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikáján használják majd. A futballkupa nevezési díjaiból befolyt összeget kedden ünnepélyes keretek között adták át.

A Hunép Zrt. és partnercégeinek részvételével rendezték meg június közepén a második Jótékonysági Labdarúgó Kupát, amelyen a csapatok kispályás fociban és csocsóban küzdöttek meg egymással. A rendezvény nevezési díjaiból befolyt összegből támogatták a Gyermekklinika Alapítványa „Gyermekeinkért” alapítványt.  

-    Cégünk számára kiemelten fontos, hogy nemes célokat támogassunk. Második alkalommal, idén is a gyermekklinikára esett a választás, Szabó Tamással, a klinika igazgatójával egyeztetve a betegőrző monitorok megvásárlásához ajánlottuk fel a nevezési díjakból befolyt összeget. Voltak olyan cégek is, akik nem tudtak eljönni a tornára, de a nevezési díjak befizetésével így is támogatták a jótékony célt – mondta Bakos Miklós, a Hunép Zrt. vezérigazgatója.  

A támogatás segítségével hamarosan beszerzik a két hordozható betegőrző monitort a Gyermekgyógyászati Klinika számára.   

-    Az eszközöket az intenzív osztályon, illetve az új Gyermeksürgősségi Központban is használhatjuk a jövőben. A készülékek beszerzésére, fejlesztésére mindig szükség van, hiszen a régió legmeghatározóbb gyermekegészségügyi centrumában 18 szakterületen látjuk el a betegeket. A cégek, magánszemélyek támogatása is hozzájárul ahhoz, hogy folyamatosan fejleszthetjük a klinika műszerparkját – emelte ki Szabó Tamás, a DE Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója, az alapítvány kuratóriumi elnöke.  

Juhász Éva, a gyermeksürgősségi osztály vezetője pedig azt hangsúlyozta, hogy szakmai tudásuk és a monitorok segítségével 21. századi szintű ellátást tudnak biztosítani a régió gyermekeinek. 

-    Egyes akut betegségeknél nagyon fontos bizonyos klinikai mérőszámok, paraméterek változásának folyamatos ellenőrzése. Egy fertőző betegnél például a magas láz mellett a pulzus-, a vérnyomás- és a légzésszám változása is jelentheti az állapot rosszabbodását. Ezt a monitorok segítségével nyomon követjük, és szükség esetén terápiával, beavatkozással közbelépünk vagy intenzív osztályon folytatjuk a kezelést – ismertette Juhász Éva, a sürgősségi osztály vezetője. 

Az egymillió forintos támogatást kedden a Hunép Zrt. vezérigazgatója, Bakos Miklós adta át Szabó Tamásnak, a gyermekklinika igazgatójának. 

Sajtóközpont - CzA