Farsangi hangulatban folytatódott a kiváló sorozat

A Debreceni Egyetem kézilabdázóinak mérkőzése a farsang jegyében zajlott, és sikerrel zárult. Nyertek a női futsalosok is, ugyanez viszont nem jött össze a fiúknak, és szintén kikaptak a jégkorongozók és a röplabdázók.

Jégkorong
Bár jó meccseket játszott, pont nélkül tért haza Erdélyből a DEAC jégkorongcsapata, amely szombaton 6-2-re kapott ki a Gyergyó otthonában, majd másnap Csíkszeredában 1-0-s vereséget szenvedett. A gárda hétfőtől itthon készül tovább a folytatásra, az alapszakaszból még három mérkőzés van hátra.

- Mind a két mérkőzésre igaz, hogy nagyon jól kezdtük, az első harmadban tökéletesen játszottunk, de aztán kiütközött a fáradtság. Nehéz időszakon vagyunk túl, a játékosok kicsit fásultak, de ez az én felelősségem. Mindenki tisztában van azzal, hogy ez az időszak egy felkészülési szakasz a rájátszásra. Ennek ellenére természetesen mindig nyerni szeretnénk, de szerintem a srácok letettek valamit az asztalra, le a kalappal előttük – összegzett Vaszjunyin Artyom vezetőedző.

Futsal
A DEAC férfi futsalcsapata hétfőn 3-1-re verte a Kecskemétet, ezzel bejutott a negyeddöntőbe a Magyar Kupában. Tihanyi Csaba tanítványai pénteken ismét a hírös városiakkal csaptak össze, ám ezúttal már NB I-es felsőházi bajnokit vívott egymással a két gárda a Messzi István Sportcsarnokban. A fekete-fehérek ezúttal nem bírtak a riválissal, 5-4-es vereséget szenvedtek.

A női futsalcsapat Dunaújvárosban vizitált vasárnap délután. Sérülések és betegségek miatt ugyan csak kilenc játékosra számíthatott Quirikó Vivien vezetőedző, ettől függetlenül elvárható volt a győzelem a sereghajtó csarnokában, és ezt sikerült is elérni, 5-2-re diadalmaskodott a DEAC.

Kézilabda
Farsangi hangulat költözött szombaton a DESOK-ba, ahol a DEAC kézilabdacsapata a Békést fogadta az NB I/B 19. fordulójában. Izgalmas meccsre számíthattunk, hiszen idén még egyik gárda sem maradt alul a bajnokságban. A remek hangulatú találkozó – amelyre több szurkoló jelmezben érkezett – végül hazai sikerrel zárult: 35-31 lett a végeredmény.

Röplabda
Három, Budapesten aratott győzelem után a DEAC férfi röplabdacsapata vasárnap az éllovas kaposváriakat fogadta a DESOK-ban. A találkozón a vendégek esélyeshez méltóan játszottak és 3:0 arányú győzelmet arattak. A vereség ellenére akadtak pozitívumok, amelyekre építhet a folytatásban Fodor Antal legénysége.