Érettségi felkészítő és szakkörök az Informatikai Karon

Idén tavasszal is ingyenes képzésekkel várja a továbbtanulás előtt álló középiskolásokat a Debreceni Egyetem Informatikai Kara. A már jól ismert programozó szakkör mellett márciustól közép- és emelt szintű érettségire felkészítő kurzusokat is indítanak.

A Debreceni Egyetem Informatikai Kara 2022 márciusától ismét megszervezi középiskolásoknak szóló ingyenes szakköreit. Ezúttal a Kezdő programozó szakkör mellett – ahol különböző algoritmusokkal, algoritmusleíró eszközökkel és programozási nyelvekkel ismerkedhetnek meg a résztvevők – új kezdeményezésként középszintű érettségire felkészítő és az emelt szintű érettségire felkészítő szakköröket is indítanak.

- A Debreceni Egyetem Informatikai Karának kiemelt célja, hogy minél több fiatal ismerje meg és válassza az informatika kínálta karrierlehetőségeket. Éppen ezért próbáljuk korán felkelteni a középiskolások érdeklődését a téma iránt, ezt a célt szolgálják hagyományos tavaszi szakköreink. Sok visszajelzés érkezett, hogy a felvételi előtt álló diákok szívesen vennének részt olyan képzésben, amelyet a leendő felsőoktatási intézmény szervez, ezért is döntöttünk a közép- és az emelt szintű érettségi felkészítők elindítása mellett – mondta el a hirek.unideb.hu-nak az új szakkörök kapcsán Hajdu András, az Informatikai Kar dékánja.

A kari vezető hozzátette, hogy a képzések tananyagát az érettségi követelményei alapján állították össze középiskolai tanárok közreműködésével, az emelt szintű felkészítőn kiemelt szerepet kapnak a programozási ismeretek.

Az alkalmakat péntek délutánonként heti rendszerességgel tartják. Az érdeklődő diákok az alábbi form kitöltésével jelezhetik részvételi szándékukat március 2-áig.

A pontos kezdési időpontról és a szükséges tudnivalókról a szervezők március első hetében e-mailben értesítenek minden jelentkezőt.

A szakkörök az EFOP-3.4.4-16-2017-00023 - „Az MTMI szakokra való bekerülést elősegítő innovatív programok megvalósítása a Debreceni Egyetem vonzáskörzetében” projekt keretében valósulnak meg.

Sajtóiroda - TPL