Egyetemi kórház lesz a Kenézy, tisztelgés Tisza István és Nyirkos István emléke előtt, fókuszban a hallgatók jövője – az egyetem legfontosabb eseményeiről tudósított októberben is a Díszudvar magazin.

A legújabb műsorban beszámolót láthatnak arról, hogy mit jelent az intézmény számára a felsőoktatási törvény legutóbbi módosítása, mely révén a Debreceni Egyetem fenntartásában, egyetemi kórházként működik tovább 2017. január elsejétől a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet, így Debrecenben jön létre Magyarország legnagyobb egészségügyi ellátó rendszere.

Megnézhetik, hogyan mutat új helyén, a Debreceni Egyetem Főépülete előtt Gróf Tisza István szobra. Az intézmény egykori névadójára meggyilkolásának évfordulóján szoboravatóval és tudományos szimpóziummal emlékeztek.

A Díszudvarban láthatják a DEAC örökös elnökének, Nyirkos Istvánnak bronzból készült szobrát is, amelyet a Sporttudományi Oktatóközpont mögötti zöld szigeten avattak fel októberben. A mellszobor mellett kapott helyet a Debreceni Egyetem egykori testnevelői tiszteletére ültetett juhar cserje és az emléküket őrző bronztábla.

A novemberi egyetemi összefoglaló hírt ad Az ipar napjai Debrecenben című rendezvényről, ahol az egyetem és az ipari szektor tagjai találkoztak. A Műszaki Karon több mint 50 partnercég képviselői tájékoztatták a hallgatókat az aktuális fejlesztésekről és munkalehetőségekről. Az előadók pedig azt ismertették, hogyan tud a Debreceni Egyetem hozzájárulni a város gazdasági fejlődéséhez.

Sajtóiroda