EconoMeet vol 1.

Egész Magyarországról, sőt határon túlról is érkeztek diákok a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának első szakmai élménytáborába. A háromnapos rendezvényről nemcsak friss szakmai ismeretekkel és tapasztalatokkal, hanem húsz felvételi ponttal is térhettek haza a középiskolások.

Már az első alkalommal nagy sikert aratott a DE GTK szakmai élménytábora, az EconoMeet. A november 3-5. között megtartott rendezvényre 90 középiskolás nyert felvételt. A diákok 35 különböző intézményből érkeztek, Balatonföldvártól Máramarosszigetig.

A tábor ideje alatt a kar oktatói, hallgatói és a középiskolások egy-egy tanulóközösséget hoztak létre, így kiscsoportos projektmunka keretein belül mélyülhettek el a különböző szakterületek rejtelmeiben. Többek között a fesztiválszervezés gazdasági hátteréről, a mesterséges intelligencia térnyeréséről és felhasználási lehetőségiről vagy a professzionális sportklubok működéséről szerezhettek új elméleti és gyakorlati tudást.

Ezen felül a csapatépítő és szórakoztató tevékenységek is helyet kaptak, így a tudományos programokon, szakmai fejlődésen és kapcsolatépítésen túl a kikapcsolódásra is lehetősége volt a jövő generációjának. Első nap az országszerte ismert Elek Peti stand up műsora és VR-feladatok várták a fiatalokat, majd sportprogramokon és kvízesten vehettek részt. A diákok ellátogattak továbbá a Debreceni Nemzetközi Repülőtérre, ahol az utasbiztonsági protokollról, a repülőtér történetéről és a jövőbeli fejlesztésekről kaptak átfogó tájékoztatást.

A program végén a diákok egy zárókonferencián mutatták be a hétvégi munkájukat. Az I. EconoMeet nemcsak felejthetetlen élményeket, hanem húsz pluszpontot hozott annak a táborozónak, aki a következő években a DE GTK valamely szakára adja be jelentkezését.

 

Sajtóközpont-TB