Duplázott a böszörményi kar

Októberben is a Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar lett a legaktívabb szervezeti egység a Debreceni Egyetem Dolgozói Mozgásprogram (DEDM) versengésében. A GYGYK így duplázni tudott, hiszen az előző hónapban is az ott dolgozók gyűjtötték a legtöbb sportos pontot.

A második helyen az Informatikai Kar, míg a harmadikon, új dobogósként a Zeneművészeti Kar dolgozói végeztek októberben.

A győztes szervezeti egységnek járó trófeát Mag Zoltán, a DEAC Szabadidősport szakosztályának vezetője adta át a kar dékánjának, Gortka-Rákó Erzsébetnek szerdán, Hajdúböszörményben.

- Az első kupa átvétele hatalmas motivációt jelentett a kollégák számára. Úgy látom, hogy azóta még többen regisztráltak a programba, és még aktívabbak a különböző mozgásformákban. Ha ugyanilyen lendülettel folytatják munkatársaink, akkor jó eséllyel lehetünk a könyvtár után a következő egység, amelyik a nagykupát megnyeri – mondta Gortka-Rákó Erzsébet.

A kari vezető hozzátette: rendkívül jó lehetőség a sportos versengés a dolgozói közösség építésére, fejlesztésre.

A Dolgozói Mozgásprogram célja pontosan ez: egy jó hangulatú, aktív közösség kialakítása, amelyhez a munkatársak bármikor csatlakozhatnak. Akik mozognak, sokat tesznek az egészségükért. Ha pedig regisztrálják aktivitásukat, pontokat gyűjtenek a szervezeti egységüknek. Így minden hónapban kiderül, melyik munkahelyi közösség a legaktívabb.

A DEDM vezetői most a nagyobb szervezeti egységek szétbontásán dolgoznak, hogy a játék még jobban motiválhassa a dolgozókat rendszeres testmozgásra.

A 2022-es év utolsó versenyhónapja kezdődött novemberben. A mozgásért járó pontokat ebben a hónapban is a regisztrációs oldalon lehet gyűjteni, míg a DEDM Facebook-csoportja itt érhető el.

Sajtóközpont – PKZs