Diplomáztak a jövő informatikusai

Informatikai szakemberek vették át oklevelüket az Informatikai Kar diplomaosztó ünnepségén a Debreceni Egyetem Díszudvarán. A karon nappali és levelező tagozaton több mint kétszáz végzős hallgató kapta meg az oklevelét.

Hajdu András, a kar dékánja köszöntőjében kiemelte: a hallgatók teljesítményük elismeréseként büszkén vehetik át a diplomájukat, amely számos további lehetőséget nyit meg számukra a munkaerőipiacon és tanulmányaik folytatásában is.  

- A karon szerzett informatikai tudást szinte mindenhol könnyen kamatoztathatják a fiatal szakemberek. A felgyorsult társadalmi digitalizáció révén kialakult gazdag informatikai eszköztár több területen is kényelmessé és biztonságossá teheti a mindennapokat, de a hadászati fejlesztésekben is megkerülhetetlen lesz az ágazat, emellett a mesterséges intelligencia fejlődésére is fel kell készülnünk. A kihívásoknak a kar is igyekszik megfelelni. Az oktatásban, a kutatásban és a tehetséggondozásban is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a felhő alapú technológiák, a mesterséges intelligencia vezérelte módszertanok, folyamatosan bővül a versenyképes tudás megszerzésének lehetősége az IK-n. Az informatikai innováció miatt azonban a végzősöknek a jövőben is folyamatosan képezniük kell magukat- fogalmazott a kari vezető.

A Debreceni Egyetem Informatikai Karán nappali tagozaton 185, levelező tagozaton pedig 23 hallgató tett sikeres záróvizsgát és vehette át diplomáját a gazdaságinformatikus, mérnökinformatikus, programtervező informatikus, business informatik engineer, computer scientist, computer science engineer, informatika tanár- matematika tanár, angol-magyar informatikai szakfordító képzésekben. 

A diplomák átadását követően a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata, valamint az Informatikai Kar kitüntetésekkel ismerte el az IK kiváló hallgatóit. Átadták a DE Hallgatói és Doktorandusz Képviseletének választmánya által alapított Alma Mater Emlékérmet, valamint a kar legmagasabb hallgatói kitüntetését, a Hallgatói Emlékérmet is.
Az ünnepségen az Informatikai Kar Tanácsa által létrehozott Informatikai Kar Érme elismeréssel jutalmazták Héjja Ferencet, az EPAM Systems Kft. igazgatóját a cég és a kar közötti együttműködés, valamint a kari tevékenységek támogatásáért. 

Az Informatikai Kar Díja kitüntetést ebben az évben Fazekas István, az Alkalmazott Matematika és Valószínűségszámítás Tanszék egyetemi tanára, valamint Varga Imre, az Informatikai Rendszerek és Hálózatok Tanszék vezetője kapta magas színvonalú kutatási, oktatási és szervezési tevékenységéért, az utánpótlásnevelésben végzett munkájáért. 


Az IK Kiváló Oktatója Díjat idén Vágner Anikó, az Információtechnológia Tanszék adjunktusa, az Informatikai Kar Kiváló Dolgozója kitüntetést pedig Kirjákné Sári Katalin ügyvivő-szakértő vehette át a kar dékánjától. Emellett elismerő oklevelet kaptak azok, akik sikeresen részt vettek a DE tehetséggondozó programjában, valamint a Hajós György Adattudományi Szakkollégium programjában.

A teljes ünnepség ezen a linken nézhető meg újra, a kitüntetettek névsora pedig a csatolt dokumentumban tekinthető meg.

Sajtóközpont - BZ