DExpo az egyetem szolnoki campusán

Teljes képzési kínálatát bemutatja a Debreceni Egyetem a Szolnok Campuson január 17-én, szerdán. A beiskolázási rendezvény látogatói megismerhetik az intézmény 13 karát, azok szakjait, valamint a hallgatói szolgáltatásokat, a sport- és ösztöndíjprogramokat. Első kézből tájékozódhatnak a diákok és szüleik a Szolnokon először 2024 szeptemberétől elérhető műszaki képzésekről is.

A Debreceni Egyetem számára stratégiai fontosságú, hogy Szolnokon is megismertesse a leendő elsőévesekkel, szüleikkel és a pedagógusokkal a képzési portfólióját. Az intézmény nagyszabású beiskolázási rendezvényén minden kar jelen lesz, így a középiskolások teljeskörűen tájékozódhatnak majd a meghirdetett szakokat, megismerhetik az egyetem oktatási tevékenységét és arról is információt kaphatnak, hogy a diplomát követően milyen esélyeik vannak elhelyezkedni a munka világában.

- Az egyetem egyre több városban indít képzéseket, a DExpónak abból a szempontból is nagy jelentősége van, hogy a rendezvény által közelebb tudjuk hozni a Debreceni Egyetemet azokhoz is, akik nem juthatnak el például a debreceni beiskolázási eseményre. Nagyon fontos a személyes kapcsolat, mindenki első kézből tájékozódhat az intézmény képzési kínálatáról és helyben ismerheti meg az adott szakok specialitásait – nyilatkozta a hirek.unideb.hu-nak Rőfi Mónika, a Debreceni Egyetem Rendezvénykoordinációs és Alumni Központjának vezetője.

2024 szeptemberétől már három kar indít szakokat a Szolnok Campuson, a Gazdaságtudományi és az Egészségtudományi mellett a Műszaki Kar (MK) képzései is elérhetők lesznek. Az idei általános felvételi eljárásban már az MK munkaerőpiaci igényeket kiszolgáló, nappali tagozaton induló gépészmérnök, valamint levelezős formában meghirdetett műszaki menedzser szakjára is lehet jelentkezni, a DExpón ezekről a lehetőségekről is részletesen lehet majd hallani.

A résztvevők egyszerre több helyszínen ismerkedhetnek majd a Debreceni Egyetemmel. A standoknál első kézből kaphatnak információkat a szakokról és a felvételi követelményekről, emellett a karok képviselői előadásokon mutatják be az egyes tudományterületeket és az azokhoz kapcsolódó képzéseket. A campuson működő demonstrációs termeket is megnyitják majd, így a felvételi előtt állók közvetlen közelről ismerhetik meg azokat az eszközöket, amiket az egészségtudományi képzésben használnak a hallgatók. 

- Azért érdemes a diákoknak részt venniük a DExpón, mert olyan információkat is kaphatnak, amiket az interneten nem biztos, hogy megtalálnának. A jelenleg is az egyetemen tanuló hallgatóktól, az oktatóktól kérdezhetnek, megtapasztalhatják az intézmény légkörét. Abban bízunk, hogy a tavalyi rendezvény sikeréből kiindulva és az ott szerzett tapasztalatok alapján idén az előző évhez képest is többen lesznek a szolnoki DExpón – tette hozzá Rőfi Mónika. 

A rendezvényen a karok mellett megjelenik majd a Nemzetközi Iroda, a Tanárképzési Központ, a Sporttudományi Koordinációs Intézet, a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár, a Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ, a Hallgatói Karrierközpont és a Hallgatói Önkormányzat. Mindemellett a Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Programjáról, a kollégiumokról és a szakkollégiumokról  is informálódhatnak a látogatók, akiket a campus épületének első emeletén kialakított internetszigetben DExpo mozi is vár majd. 

A résztvevők hamarosan a UD Studyversity applikáción keresztül is elérhetik a DExpo programját, és az alkalmazáson keresztül kikereshetik a számukra legérdekesebb képzéseket, valamint elérhetik a középiskolák beiskolázási programjait is. 

A DExpó január 17-én, szerdán 9 órakor kezdődik a Debreceni Egyetem Szolnok Campus főépületében. További információk az esemény Facebook-oldalán érhetők el.

Sajtóközpont - BZ