Vége a rendkívüli tanévnek

A Debreceni Egyetem hallgatói rendhagyó helyszínen, a Nagyerdei Stadionban vehették át a diplomáikat július első két szombatján. A rendkívüli diplomaosztó második ünnepségén 9 kar végzősei dobhatták magasba sapkájukat.

Pintér Ákos, a Debreceni Egyetem, általános rektorhelyettese ünnepi beszédében kiemelte, a most megszerzett diplomák egy rendkívüli, történelmi időszakban születtek. 

- A Debreceni Egyetem villámgyorsan tudott reagálni a járvány okozta súlyos helyzetre. A digitális oktatásra való átállás és a távoktatás példaértékű volt - mondta a rektorhelyettes, aki köszönetet mondott a hallhatóknak és a Debreceni Egyetem oktatóinak a rendkívüli helyzetben végzett munkájukért és kitartásukért. 

A járványhelyzet miatt az idei tanévben elmaradtak a hagyományos diplomaosztó ünnepségek. A Debreceni Egyetem 14 karának végzősei rendhagyó intézményi ünnepségen kapták meg oklevelüket a Nagyerdei Stadion küzdőterén.
Július 11-én az Állam- és Jogtudományi Kar, az Általános Orvostudományi Kar, az Egészségügyi Kar, a Fogorvostudományi Kar, a Gyógyszerésztudományi Kar, az Informatikai Kar, a Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar, a Műszaki Kar, valamint a Népegészségügyi Kar összesen mintegy 1300 végzőse vett részt az ünnepségen. A lelátókon több ezer hozzátartozó kísérte figyelemmel a diplomaosztót, ahol az egyetem vezetésétől a karok egy magyar és egy angol nyelvű képzésben tanuló hallgatója vette át jelképesen az oklevelét.


A Debreceni Egyetem két diplomaosztóján a 14 kar 2500 végzőse vett búcsút a "gyepen" az egyetemi évektől. A hozzátartozókkal együtt összesen mintegy 20 ezren ünnepeltek a Nagyerdei Stadionban július 4-én és 11-én.

A két tanévzáróról készült közvetítést újra megnézhetik az alábbi linkekre kattintva:
július 11.:https://www.youtube.com/watch?v=M0PkhkDmF4c&feature=youtu.be
július 4.:https://www.youtube.com/watch?v=t1LAWApEr_0&feature=youtu.be

Sajtóiroda - ÉE