Újabb címvédésre készülve

A Debreceni Egyetem női futsalcsapata a Magyar Kupa után a bajnokságban is megvédheti címét. A fiúk hétfőn lépnek pályára a Haladás ellen a DESOK-ban, és ugyanitt fogadják a Győrt kézilabdázóink is. Itthon játszanak a labdarúgók és az amerikai futballisták is.

Futsal
A Magyar Kupa után a bajnokságban is címvédésre készülnek női futsalosaink, akik már csak egy győzelemre vannak a végső sikertől. Quirikó Vivien tanítványai vasárnap 15 órakor hazai pályán zárhatják le a Budaörs elleni párharcot. Amennyiben ez sikerül, éremátadással egybekötött ünnep lesz a DESOK-ban, ahová a belépés ingyenes.

- Szeretnénk hazai környezetben, a szurkolóink előtt magasba emelni a trófeát, bár ezt valószínűleg meg akarja akadályozni a Budaörs. Ellenfelünk főleg a stabil védekezésre összpontosít, aminek a feltörése a döntő második meccsén nem volt egyszerű feladat. Akadnak kisebb sérüléssel bajlódó játékosaink, ettől függetlenül teljes lesz a keretünk. A hét első edzésén még sokat beszélgettünk a kupagyőzelemről, ám már az új cél lebeg a szemünk előtt - nyilatkozta a DEAC játékosa, Nagy Anikó.

Az NB I-es felsőházi rájátszást toronymagasan vezető Haladást látja vendégül a Debreceni Egyetem férfi futsalcsapata hétfőn 18:30-kor a DESOK-ban. A két gárda a múlt hétvégén már összecsapott egymással a Magyar Kupa döntőjében, ahol a szombathelyiek 8-4-es győzelmet arattak. Ezúttal is a zöld-fehérek számítanak esélyesnek, hiszen nagyon erős játékoskerettel rendelkeznek, bravúr lenne a pontszerzés.

Labdarúgás
Még három forduló van hátra az NB III-as bajnokságból, és a DEAC labdarúgóira két hazai és egy idegenbeli mérkőzés vár. Vasárnap 17 órakor a Tállya KSE együttesét fogadják a fekete-fehérek a Dóczy utcai Sportcampuson, ahol ha nyernek, hatalmas lépést tesznek a második hely megszerzése felé.

Kézilabda
Az osztályozót jelentő negyedik helyért folytatott küzdelmet tekintve rangadót játszanak szombaton a Debreceni Egyetem kézilabdázói, akik a Győrt látják vendégül az NB I/B alsóházi rájátszásában. A Rába-partiak négy ponttal vannak a DEAC előtt, így akár sorsdöntő is lehet az összecsapás, mert ha a hétvégén nem sikerül nyerni, akkor nagyon közel kerül a kieséshez Bíró Imre együttese. A mérkőzést a DESOK-ban rendezik 18 órától.

Amerikai futball
Rosszul rajtolt a Divízió I-es bajnokságban a Debreceni Egyetem amerikaifutball-csapata, hiszen három forduló után még nem tudott pontot szerezni. Szombaton ráléphetnek a győzelem útjára az egyetemisták, amennyiben sikerrel veszik a szombathelyi Crushers elleni találkozót, amit 15 órától rendeznek a Gyulai István Atlétikai Stadionban.

NyD