Titkok és csodák a Kutatók Éjszakáján

Több ezer látogatót vonzott a Kutatók Éjszakája szeptember 30-án a Debreceni Egyetemen. Az intézmény idén már 15. alkalommal csatlakozott a kezdeményezéshez, amelynek célja a tudomány népszerűsítése.

Drónok, robotok, lombik (bárány, borjú) bébik, segítőkutyák, légikatasztrófák leleplezése, CSI debreceni módra, társasjátékok, harcosok klubja, táncház – felsorolni is lehetetlen lenne, mennyi érdekességgel készültek a Debreceni Egyetem (DE) oktatói és kutatói. A rendezvényen bemutatkoztak valamennyi tudományterület képviselői. Debrecenben, valamint Hajdúböszörményben, Nyíregyházán, Szolnokon és még Mádon is várták az érdeklődőket a különböző egyetemi campusokon.

-  Minden eddiginél több, 200 programmal jelentkeztek az egyetem munkatársai, ami bizonyítja, hogy számukra is fontos, hogy a szűkebb tudományos berkeken túl a nagyközönség számára is megmutassák közérthető vagy akár játékos formában eddig elért eredményeiket – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Mándy Zsuzsanna.

A DE Tudományos Igazgatóságának munkatársa, a program főszervezője kiemelte: a rendezvény bőséges kínálatán túl a helyszínek és az esemény lebonyolításában részt vevő önkéntesek száma is bekerült az egyetem Kutatók Éjszakáinak „legek” kategóriájába.

A rendezvény továbbra is őrzi népszerűségét, hiszen több ezren látogattak el a Kutatók Éjszakáján a Debreceni Egyetem programjaira.

Sajtóközpont - BZs