Szemét nélküli szemétszedés

Csaknem ötven debreceni egyetemista vállalkozott arra, hogy megtisztítja a Nagyerdő egy részét. A DEHÖK Környezetvédelmi Bizottsága által szervezett akció során alig találtak azonban szemetet, de a kezdeményezéssel így is felhívták a figyelmet a környezetvédelem fontosságára - számolt be az eseményről a DEHDK PR és Sajtóiroda.

Hagyományosan már tizenharmadik éve szedik a szemetet a DEHÖK-kezdeményezés keretében a Debreceni Egyetem hallgatói. Az április 18-i akcióban a szemétszedés helyett egy, a Nyírerdő Zrt. által vezetett túrán vehettek részt a fiatalok, ugyanis az önkéntesek alig találtak hulladékot az erdőben. Végül négy zsákot így is sikerült megtölteniük.

Sztrehárszki Lili, a DEHÖK Környezetvédelmi Bizottságának tagja megnyitó beszédében elmondta: az előzetes terepbejárás során azt tapasztalták, hogy 13 év után végre nincs szemét a Nagyerdőn, így az akció elérte a célját. Hozzátette, hogy a bizottság tagjai rendkívül fontosnak tartják, hogy mind a magyar, mind a külföldi hallgatók megismerjék a természetet, és megtapasztalják az erdő szeretetét.

A teljes cikk a DEHÖK oldalán érhető el.

DEHDK PR és Sajtóiroda