A Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Kara (DE FOK) hazai és nemzetközi szinten is elismert. Az itt megszerzett diploma önálló munkavégzésre jogosít a világ számos országában, hazai viszonylatban pedig akár az állami, akár a privát szférában el lehet helyezkedni vele, de van lehetőség a szakképzésben való részvételre vagy tudományos kutatómunkára is.

A képzés osztatlan formában történik a Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Karán, ahol a hallgatók tíz féléven keresztül tanulnak alapozó, preklinikai és klinikai tárgyakat. A felvételizők száma évről évre növekvő tendenciát mutat, ami nemcsak a képzés, hanem az intézmény népszerűségét is jelzi. Az idei szemeszterben csaknem 700-an kezdték el, illetve folytatták tanulmányaikat a FOK-on.

Bágyi Kinga Ágnes, a kar dékánja elmondta: a hallgatók tanulmányaik során egyedülállóan jó körülmények között ismerkedhetnek meg az elméleten túl, számos terápiás és diagnosztikus eszközzel, technikával, amelyek használatát minősített és nagy tapasztalattal rendelkező oktatók jóvoltából sajátíthatják el.

– Az infrastrukturális feltételek kiemelkedőek a karon. Teljesen újjáépített preklinikai tárgyak oktatására alkalmas Fantom terem és Fogtechnikai labor várja hallgatóinkat. A klinikai gyakorlatok során a XXI. század, legmodernebb eszközeivel és technikáival is meg lehet ismerkedni: mikroszkópok, 3D nyomtató, lézer, ultrahangos eszközök és oral scannel várja a diákokat. Oktatóink folyamatosan figyelik a szakma újdonságait, kutatómunkát végeznek, mely tevékenységbe a hallgatókat is bevonják – emelte ki a kari vezető.

A Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Karának dékánja hozzátette: reményeik szerint az idén olyan szimulátorokkal bővül a gyakorlati képzés, ami tovább segítheti a manualitás fejlesztését és a preklinikai gyakorlatokra való felkészülést.

Bővebb információ ide kattintva érhető el.

 

Sajtóközpont – OCs