Nyílt napok a DE gyakorlóiskoláiban

Az ország legjobb vidéki gyakorlógimnáziumában interaktív előadásokon, tanítási órákon és tudományos kísérleteken vehetnek részt kedden és szerdán a középiskolába jelentkező fiatalok. A Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája a Csengő utcai gimnázium után két általános iskolájában is nyílt napokra várja az érdeklődő diákokat és szüleiket.

November 8-án, kedden a 4, illetve az 1+4 évfolyamos, míg november 9-én, szerdán a hatévfolyamos képzéssel ismerkedhetnek meg a látogatók a DE gyakorlógimnáziumában. Az iskola vezetői és a pedagógusok szülői értekezlet keretében 17 órától bemutatják az iskola gazdasági, jogi-kommunikációs tagozatát, a műszaki és az orvosi-gyógyszerészeti képzést, valamint az 1+4 évfolyamos nyelvi előkészítő osztályt is.
A nyílt napok részletes programja az intézmény honlapján érhető el.

A Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája nyílt napot szervez a leendő elsőosztályosok és szüleik számára is. A Kossuth utcai feladatellátási helyen november 9-én, szerdán és 10-én, csütörtökön tartják a tájékoztatókat. A két napon az iskola képzési kínálata mellett a tanórákon kívüli sportolási és művészeti lehetőségekkel is megismerkedhetnek az érdeklődők, továbbá egy- egy tanórába is bepillanthatnak.

A „Kiskossuth” a 2023/24-es tanévben is három azonos tantervű első osztályt indít, amelyek oktatásában a magyar, a matematika és az idegen nyelvi képzés már alsó tagozattól központi szerepet kap.  Az idegen nyelveket szakkörként már 2. évfolyamon, órakeretben 3. évfolyamon kezdik elsajátítani a diákok. Minden osztályban válaszható idegen nyelv az angol és a német nyelv is. A tanulók 5. osztálytól érdeklődésüknek és képességeiknek megfelelően választhatnak az emelt szintű képzést nyújtó osztályok között, így az emelt szintű matematika-informatika, az idegen nyelv (középfokú nyelvvizsga kimenettel), a matematika-természettudomány, valamint a humán orientáció között.
A beiskolázási programokról bővebben az iskola honlapján lehet tájékozódni.

Az Arany János téri feladatellátási hely november 16-án, szerdán és 17-én, csütörtökön rendezi meg a beiskolázási nyílt napokat. Az eseményen többek között bemutatkoznak a három tervezett osztály elsőseit váró tanítók. Az érdeklődők megismerkedhetnek az iskola legfontosabb képzési lehetőségeivel, a gyermekközpontú nevelésről, a tehetséggondozásról és a választható szakkörökről is informálódhatnak a látogatók. A programra november 11-ig az iskola honlapján lehet regisztrálni.

A képzést és a pedagógusokat a honlapon december 19-től elérhető kisfilmekből is megismerhetik majd azok, akik nem tudnak részt venni a nyílt napon. A beiskolázási programokról további részletek az iskola honlapján olvashatók.

Az általános iskolai felvételi eljárásban fontos határidők: a jelentkezési lapok 2022. december 19-től tölthetők le az érintett iskolák honlapjáról, a postára adás végső határideje pedig 2023. január 20.

Sajtóközpont - ÉE