A testnevelő tanárok emlékére

A Debreceni Egyetem egykori testnevelői tiszteletére ültettek fát és állítottak emléktáblát a DEAC pálya melletti zöld szigeten.

Bácsi Gábor, Balogh Sándorné, Bokor László, Fekete Zsolt, Jancsó József, Kecskeméti János, Kecskeméti Jánosné, Korponai Ferenc, Máthé Géza, Molnár János és Tatár Miklós mind meghatározó személyiségei voltak az intézmény sportéletének és az elmúlt időszak fejlesztési folyamatainak. Többek között az ő emlékükre ültettek fát a Sporttudományi Koordinációs Intézet munkatársai Bács Zoltán kancellárral közösen október 27-én a Dóczy József utcai Sporttelepen.

- A Debreceni Egyetem jelenlegi vezetése és a Hallgatói Önkormányzat mellett egykori testnevelőink is szerepet játszottak abban, hogy ma már fejlett infrastrukturális háttér mellett sporttudósokat képzünk. Kimagasló szakmai felkészültségük, hallgató-központú szemléletük, alázatuk példaértékű. Rájuk emlékezünk Mindenszentek közeledtével – emelte ki Balogh László, a Sporttudományi Koordinációs Intézet igazgatója.

A juhar cserje Nyirkos István professzor október elején felavatott mellszobra mellett kapott helyet, a testnevelő tanárok emlékét őrző bronztábla mögött.

Sajtóiroda-TH