Miniszteri kitüntetés Papp Csabának

Helyi önkormányzatokért miniszteri díjat kapott a DE KK Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet igazgatója. Papp Csaba az elismerést a helyi önkormányzatok napja alkalmából tartott csütörtöki ünnepségen vette át a Belügyminisztériumban.

Az önkormányzatok a rendszerváltás szimbolikus egységei, az önkormányzatiság a rendszerváltás egyik, ha nem a legsikeresebb eleme - mondta Pogácsás Tibor a helyi önkormányzatok napja alkalmából a Belügyminisztériumban tartott ünnepségen csütörtökön. A tárca önkormányzati államtitkára hangsúlyozta: a helyi önkormányzatiság több annál, mint hogy egyszerű jogintézményként tekintsünk rá, fontos szerepet tölt be a közösségépítésben és segíti az embereket abban, hogy helyben otthon érezzék magukat.
Hozzátette: az önkormányzatiság a demokratikus államberendezkedés alappillére, a polgárok és a döntéshozók között napi kapcsolat van, és utóbbiak azt képviselik, amit szűk lakókörnyezetükben az emberek szeretnének.

Pogácsás Tibor az ünnepségen Pintér Sándor belügyminiszter nevében kitüntetéseket adott át. Helyi önkormányzatokért miniszteri díjat kapott többek között Papp Csaba Sándor, a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet igazgatója.

MTI/Sajtóiroda
Fotó: DMJV