Szabó Zoltán, a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának elnöke a Debrecen Televízió Közügy című műsorának vendége volt. A professzor a COVID elleni védekezésről, az oltási tevékenységről és a poszt-COVID ellátásról is beszélt a csütörtöki adásban.

- A Debreceni Egyetem Klinikai Központjában kiemelkedő eredményeket értek el mind az intenzív-, mind az általános osztályon kezelt COVID-betegek gyógyításában – emelte ki a beszélgetésben Szabó Zoltán, aki január 1-je óta tölti be az elnöki posztot.

A professzor hozzátette: folyamatosan készítették fel a klinikákat és osztályokat a súlyos betegek fogadására. Az épületeket minden szükséges műszaki tartalommal felszerelték, így sok beteget a legmagasabb színvonalon, egyidejűleg tudnak kezelni. Az elnök hangsúlyozta, hogy a Debreceni Egyetem Klinikai Központja jó helyzetben van, hiszen számos magasan kvalifikált orvos és szakdolgozó folyamatos jelenléte biztosított.

A professzor a Közügy című műsorban beszélt a poszt-COVID tünetegyüttesben szenvedő betegek kivizsgálására, kezelésére és gondozására létrehozott szakambulancia hálózatról, illetve kitért a Klinikai Központban végzett oltási tevékenységre. Szabó Zoltán elmondta: 75 oltóhely szimultán működtetését tudják vállalni.

A Debrecen Televízió Közügy című április 29-ei adásában a professzor elnöki terveit is ismertette. Célkitűzései között szerepel többek között a Klinikai Központ január elsejei integrációjával újonnan alakult ellátórendszerben helyenként észlelhető kettősségek megszüntetése, a betegutak optimalizálása és új klinikai egységek létrehozása. 

A beszélgetésről részletesen a dehir.hu hírportálon olvashatnak.   

Sajtóiroda - CzA