MÉK: az alapszaktól a doktoriig

Online nyílt napot és felvételi tájékoztatót tart a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar február 1-jén, hétfőn délután öt órától. Az agrárium iránt érdeklődő középiskolások és szüleik virtuális látogatást tehetnek a Debreceni Egyetem Böszörményi úti campusán.

Egy pillanatra belekóstolhatnak az egyetemi életbe, átélhetik az előadások hangulatát azok a fiatalok, akik 17 órától csatlakoznak a Debreceni Egyetem agrárkarának online rendezvényéhez.

- Élelmiszer-, kertész-, mezőgazdasági, természetvédelmi, vadgazda, valamint lótenyésztő, lovassport szervező agrármérnöki alapszakjainkra és az osztatlan, öt éves agrármérnöki képzésünkre várjuk a középiskolások jelentkezését idén. A nyílt napon valamennyi szakunk vezetője a fiatalok rendelkezésére áll, és válaszolnak a kérdéseikre. Úgy gondoljuk, hogy mindenki, aki elhivatottságot érez a mezőgazdaság iránt, megtalálja a számára legjobb helyet a MÉK-en – mondta el a hirek.unideb.hu-nak Sipos Péter, a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar oktatási dékánhelyettese.

Az online tájékoztatón egyebek mellett olyan doktoranduszok illetve egyetemi oktatók mutatják be a DE MÉK agrárképzését, akik itt tanultak, majd lettek az intézmény kutatói és oktatói.

- A szakok vezetői a bemutatók után chat-szobákban találkoznak a jövő agrárszakembereivel. Ez a közeg most aktuális, így a jelenlegi online egyetemi oktatás hangulatából is ízelítőt kapnak a fiatalok. A pezsgő diákéletről a hallgatói önkormányzat képviselőivel beszélgethetnek a továbbtanulás előtt álló középiskolások, és a tanulmányi osztály munkatársai is válaszolnak az érdeklődők kérdéseire – sorolta a dékánhelyettes.

Sipos Péter kiemelte, hogy a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karának képzési és kutatási rendszere lépést tart a XXI. század megújuló agráriumával. Technikai infrastruktúrája és kiterjedt gazdasági partnerkapcsolatai révén pedig egyedülállóan gyakorlatorientált képzést biztosít.

A 2021. február 1-én 17 órakor kezdődő eseményhez az alábbi linken lehet csatlakozni:
https://mek.unideb.hu/hu/kari-nyilt-nap

A kar honlapján és Facebook oldalán további tájékoztatókat és videókat találnak a DE MÉK-ről.Sajtóiroda- ÉE