Szinte mindent a GTK-ról

A Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának oktatási-kutatási kínálatáról, valamint a kar Szolnok Campusán és a Kisvárdán, Nyírbátorban, illetve Nagyváradon induló képzésekről is tájékoztatást nyújtanak a GTK február 3-ai online nyílt napján.

A szerdán 9 órakor kezdődő és 13 óráig tartó rendezvényen a Debreceni Egyetem (DE) Gazdaságtudományi Karán (GTK) szeptemberben induló szakokról lehet részletes tájékoztatást kapni. Egyebek mellett szó esik majd arról, hogy az évente 4500 – 5000 ezer hallgatóval rendelkező GTK idén 7 alap-, és 11 mesterszakos képzést, valamint 4 felsőoktatási szakképzést kínál. A hozzájuk jelentkezők 75-80 százaléka a gazdaságtudományi szakokon szeretné magát képezni, melyeken belül a legmeghatározóbbak a gazdálkodási és menedzsment, a pénzügy és számvitel, a kereskedelem és marketing, valamint a turizmus-vendéglátás.

- A DE GTK Szolnoki Campusán a debreceni szakok szintén elérhetőek, vagyis oda is lehet jelentkezni. Emellett Kisvárdán, Nyírbátorban és Nagyváradon is indítanak különböző képzéseket. Újdonság, hogy önálló alapszakként indul a sportszervező, valamint a rekreáció és életmód szak. Az ismertetőket a szakok vezetői, illetve végzett doktoranduszok tartják – közölte Dajnoki Krisztina, a GTK Tehetséggondozási Igazgatóság igazgatója.

Elmondta: a nyílt nap közben az érdeklődőknek lehetősége nyílik egy online teszt kitöltésére (mely a karral és a különböző szakokkal kapcsolatos kérdéseket tartalmaz), a helyes választ adók között kari ajándékcsomagokat sorsolnak ki. A regisztrált érdeklődőknek a kari Hallgató Önkormányzat tagjai virtuális sétát is tartanak a campuson, melynek keretében bemutatják a GTK infrastruktúráját és az egyetemi hallgatói életbe is bepillantást engednek.

Az eseményhez az alábbi linken lehet csatlakozni:

https://unideb.webex.com/webappng/sites/unideb/meeting/info/0aa885da22d14c6a9da5e772c258c1c3

További részletek a plakáton szereplő QR-kódok alatt.

Azoknak, akiknek esetleg még a nyílt nap után is maradna kérdése, (a kar Facebook oldalán történő előzetes regisztrációt követően) február 11-én, 17 órától Fenyves Veronika, a GTK oktatási dékánhelyettese válaszol a regisztráció során megadott e-mail címre küldött webex linken.
 

Sajtóiroda – OCs