Online kiadványbemutató a BTK-n

Nemzetközi érdeklődés kísérte a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Angol-Amerikai Intézete által kiadott Hungarian Journal of English and American Studies elmúlt évben megjelent két lapszámának online bemutatóját.

A január 19-i eseményen a szerkesztők, vendégszerkesztők, a Debreceni Egyetem (DE) Angol-Amerikai Intézet oktatói és doktori hallgatói mellett az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), az Esterházy Károly Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem is képviseltette magát. A rendezvény jelentőségét mutatja, hogy indiai, olasz és több amerikai szerző is „jelen" volt, többek között az East Central University, az Oklahoma, a University of Wisconsin-Milwaukee, valamint East Carolina University-ről.

A tavaszi lapszám külön figyelmet szentelt az öregedés irodalmi és színpadi reprezentációinak, az őszi lapszámban pedig a poszthumán kérdéskörrel foglalkozó tanulmányok kaptak helyet. A kötetek tartalmát a lapszámok szerkesztői, Mathey Éva (DE, Angol-Amerikai Intézet) és Donald E. Morse nyugalmazott professzor ismertették, ezen kívül Kurdi Mária nyugalmazott professzor és Timár Andrea (ELTE, Angol-Amerikai Intézet) számoltak be az általuk vendégszerkesztett tematikus szekciókról.

Az Angol-Amerikai Intézet oktatói közül Mózes Dorottya, Rácz István professzor és O. Réti Zsófia tanulmányai jelentek meg a két kiadványban, valamint több oktató és doktori hallgató recenziója olvasható a két számban.

A korábbi lapszámokról és a folyamatban lévő tematikus felhívásokról a Hungarian Journal of English and American Studies honlapján (https://ojs.lib.unideb.hu/hjeas/index), és a JSTOR, ProQuest és EBSCO adatbázisokon keresztül tájékozódhatnak az érdeklődők és a leendő szerzők.

Sajtóiroda – BZs