Jelentkezz iDE – vár a Debreceni Egyetem!

Megjelent az online Általános Felvételi Tájékoztató, amiben a Debreceni Egyetemen szeptemberben induló új, angol nyelvű alkalmazott matematikus mesterszak is szerepel. Emellett a DE széleskörű kínálatáról találhatók benne további részletek.

Mostantól mindenki számára elérhető a felvi.hu oldalon a legfrissebb Felsőoktatási felvételi tájékoztató, mely a Debreceni Egyetem által 2021 szeptemberében indított képzések gazdag választékában segít eligazodni a felvételi előtt állóknak. Az internetes oldalon december 28-tól olvasható az online kiadvány, amiben a jelentkezés és a pontszámítás szabályait, a felvételi eljárással kapcsolatos információkat, az általános követelményeken kívül az adott szakon előírt egyéb követelményeket, a pontszámítással kapcsolatos tudnivalóit is közzé tették.

A Debreceni Egyetem a 2021/2022-es tanévben, Magyarországon egyedülállóan széles képzési kínálatával összesen 13 képzési területen 14 karral várja a felvételizőket. Összesen 73 alapképzési, 87 mester, 6 osztatlan és 23 tanárszakot kínál a DE, valamint 25 doktori iskola várja a jövő tudósait.

Újdonság lesz a soron következő felvételi időszakban, hogy az alkalmazott matematikus mesterszakon a magyar mellett már angol nyelvű képzésre is lehet jelentkezni.

A felvételizőknek február 15-ig kell dönteniük arról, hogy mely képzésen szeretnének továbbtanulni 2021 szeptemberétől. Jelentkezni a felvi.hu honlapról elérhető e-felvételin keresztül lehet a regisztrációt követően.

A jelentkezések csak akkor érvényesek, ha a felvételizők február 20-ig az e-felvételiben kitöltött jelentkezési űrlapot az Ügyfélkapun keresztül hitelesítették. Erre az e-felvételi felületről letölthető hitelesítő adatlap kitöltésével is lesz lehetőség, a nyomtatványt az Oktatási Hivatal 1443 Budapest, Pf. 220. címére kell postázni. Hiánypótlásra július 9-ig lesz lehetőség, illetve eddig lehet majd módosítani a jelentkezési sorrenden is.

A Debreceni Egyetem által meghirdetett képzésekről ide kattintva lehet tájékozódni.

Sajtóiroda - BZ