Sátras előszűrés a Sürgősségi Klinikán

A Debreceni Egyetem Sürgősségi Klinikájánál katonai sátorban végzik az érkező betegek előszűrését. A koronavírus-gyanús pácienseket a Kenézy Gyula Egyetemi Kórházba szállítják.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Sürgősségi Klinikánál felállított katonai sátorban minden érkező beteget kikérdeznek és testhőmérsékletet mérnek. Az úgynevezett pre-triázst szakorvosi felügyelet mellett hatodéves orvostanhallgatók végzik. Azt a beteget, akinél az előszűrés alkalmával felmerül a koronavírus-fertőzés gyanúja, a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Sürgősségi Osztályán vizsgálják tovább, s ilyenkor a beteget a Sürgősségi Klinikáról speciális mentőegységgel szállítják a kórházba.

A Sürgősségi Klinikán a koronavírus-fertőzés tüneteit nem mutató betegeket fogadják, most már az egész megyéből. Az eddig a debreceni betegeket ellátó intézményben az elmúlt hetekben háromszorosra nőtt a sürgősségi ellátásra jelentkező betegek forgalma. A zsúfoltság elkerülése és a fertőzés megelőzése érdekében helyezték át az előszűrést a Klinika épületéből, a sátorba.

A sátrat a Sürgősségi Klinika hátsó mentőbejárójánál állították fel, és csak ezen keresztül, a pre-triázs után léphetnek be a nem koronavírus-gyanús betegek az intézménybe.

A betegek tájékozódását  a Klinikai Központ területén útba igazító táblák segítik.

Sajtóiroda - CzA