Új szabályok a Nagyerdei Étteremben

Szakértői tevékenységével segítette a Nagyerdei Étterem folyamatainak átalakítását a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Kara. A cél az volt, hogy az étterem megrendelői a koronavírus-járvány ideje alatt is a helyzet sajátosságait figyelembe véve magas minőségű szolgáltatásban részesülhessenek.

A hazai és a nemzetközi szakmai irányelvek alapján úgynevezett folyamatokat szabályozó protokollt dolgoztak ki a szakemberek az étterem számára. A Népegészségügyi Kar annak érdekében fogalmazott meg javaslatokat, hogy a szolgáltató a WHO, a Nemzeti Népegészségügyi Központ és a CDC OSHA 3990-03 20 Guidance on Preparing Workplaces for COVID-19 ajánlásai alapján működhessen.

Zsuga Judit, a Népegészségügyi Kar dékánja elmondta, hogy a protokollok között szerepeltek olyan egységes ajánlások és általános preventív intézkedések, amelyek az étterem minden dolgozójára vonatkoznak. Kiemelte, hogy az ajánlások követésével minimalizálható az étel elkészítésével és kiszállításával kapcsolatos járványügyi kockázat, ami lehetővé teszi a biztonságos ételrendelést.

- Az ajánlásaink kiterjedtek az általános óvintézkedésekre, és a megfelelő higiénés szabályok betartatására. Továbbá speciális ajánlásokat is tettünk, mint például a konyhai működésre vonatkozó szabályok betartása. A járványügyi kockázat csökkentése érdekében a szakembereink átdolgozták a konyhai működésre és a kiszállításra vonatkozó szabályokat is – közölte a dékán.

Miklósvölgyi Péter, a Debreceni Campus Kft. ügyvezetője elmondta: a járvány megjelenésekor mindenki bizonytalan volt abban, hogy biztonságos-e az ételrendelés, ezért felkérték a Népegészségügyi Kart, hogy segítsenek az étteremnek a legfrissebb, legaktuálisabb információk beszerzésében, az új protokollok kidolgozásába.

- Az ajánlások döntő többségét elfogadtuk és azonnal alkalmaztuk is. A lehető legjobb, legmodernebb és legbiztonságosabb körülmények állnak rendelkezésre nálunk. A konyhán például érintésmentesen lehet kezet mosni, fertőtleníteni, senkinek sem kell hozzányúlnia a csaphoz, az ajtók fotocellásak. Emellett kiváló hőmérséklet elosztású a technológiánk, így garantált, hogy az ételek hőkezelése gyakorlatilag tökéletes – nyilatkozta az ügyvezető.

A Nagyerdei Étterem folyamatosan rendelkezésre áll biztonságos szolgáltatásaival a vendégei előtt.

Sajtóiroda - BZ