Az életre, az életnek képeznek

Tanulj a hazai gazdaságtudomány legjobb oktatóitól Debrecenben! Új közgazdásztanár mesterszakkal, duális és sporttudományi képzésekkel, valamint felejthetetlen diákévekkel vár a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara.

A GTK az egyetem legfiatalabb, csaknem 4000 fős hallgatói létszámával a legnagyobb, a képzési területeket tekintve pedig a legnépszerűbb kara. A kar alap- és mesterszakokon közgazdászokat és agrármérnököket, továbbá sportszervezőket, emberi erőforrás tanácsadókat és közgazdásztanárokat képez.

A GTK-ra jelentkezők 7 alapszak (gazdálkodási és menedzsment, kereskedelem és marketing, nemzetközi gazdálkodás, pénzügy és számvitel, turizmus-vendéglátás, sport- és rekreációszervezés, vidékfejlesztési agrármérnök), 10 mesterszak (emberi erőforrás tanácsadó, ellátási lánc menedzsment, master of business administration, nemzetközi gazdaság és gazdálkodás, vállalkozásfejlesztés, vezetés és szervezés, számvitel, sportközgazdász, vidékfejlesztési agrármérnöki, közgazdásztanár) közül választhatnak. Emellett 4 felsőoktatási szakképzés (gazdálkodás és menedzsment, kereskedelem és marketing, pénzügy és számvitel, turizmus-vendéglátás) is szerepel a Debreceni Egyetem egyik legnépszerűbb karának kínálatában.

- Évről-évre legalább négyszeres a túljelentkezés minőségi képzéseinkre, végzett hallgatóink 90 százaléka pedig a diploma megszerzését követő egy éven belül munkát talál. Hallgatóink sikereihez a kar oktatói is nagymértékben hozzájárulnak. Nem véletlen, hogy 2018-ban a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara végzett első helyen a HVG rangsorában, a gazdaságtudományi képzés oktatói kiválóságai alapján – hangsúlyozta Pető Károly dékán.

Idén először választható a közgazdásztanár mesterszak, a sport- és rekrációszervezés alapszak pedig már két szakiránnyal – sportszervezés, rekreációszervezés és egészségfejlesztés – is indul. A kar 34 partnervállalatával együttműködve az ellátásilánc menedzsment mellett a vezetés-szervezés, a számvitel, a vállalkozásfejlesztés, valamint a vidékfejlesztési agrármérnök szakokon duális formában is tanulhatnak a hallgatók. Sőt, a Jyväskylai Egyetemmel fennálló kapcsolat révén úgynevezett kettős diplomát szerezhetnek azok a diákok, akik jól beszélnek angolul és a vállalkozásfejlesztés mesterszakot választják.

A GTK a Böszörményi úti campuson kiváló infrastrukturális háttérrel (modern előadó és szemináriumi termek, okosterem), felújított sportlétesítményekkel (füves- és műfüves futballpálya, salakos atlétikai pálya, kondipark) és korszerűsített kollégiummal várja leendő hallgatóit.

Nem vagy biztos még a döntésedben? Akkor kapj fel egy talárt, szerezz GTKutató oklevelet, és tudj meg mindent játékosan a Gazdaságtudományi Kar képzéseiről, hallgatói életéről az interaktív nyílt napon február 1-jén, pénteken 10-13 óra között a Böszörményi úti Campus TVK épületében! A részletes programért kattints ide!

Sajtóiroda - TB