DE ÁJK: a biztos jövő

Nemzetközi oktatógárda, 97 százalékos elhelyezkedési arány, ingyenes elektronikus tananyag, szakminisztériumi ösztöndíj, számos szakirányú, köztük az új fogyasztóvédelmi szakjogász továbbképzés. Jelentkezz a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karára!

A jogi oktatás Debrecenben több mint két és fél évszázados múltra tekint vissza, de nem ez a legfőbb indok, ami miatt érdemes a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karát (DE ÁJK) választani.

- A kar sikerének és népszerűségének egyik záloga a hallgatók elégedettsége az oktatás minőségével, illetve az azt kiegészítő szolgáltatásokkal. Debrecenben nincs tömegképzés, sok a kiscsoportos, gyakorlatorientált foglalkozás, illetve hangsúlyt fektetünk a tehetséggondozásra és tutorálásra – sorolta Szikora Veronika dékán.

Az oktatók mellett a diákok előrehaladását segíti a kar nyolcvanezer kötetes szakkönyvtára, a tananyagot pedig egyre több tantárgy esetében érhetik el elektronikus formában, ingyenesen a hallgatók. A Kassai úti zöld campuson ráadásul új épületben, kiváló infrastrukturális háttérrel, a közelben számos sportolási lehetőséggel, illetve kollégiumi férőhelyekkel várja leendő hallgatóit a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara.

Pillants be a campusra, ahonnan az ország több kiváló jogásza indult! 


A karon tizenkét tanszék működik, tudományos fokozattal rendelkező oktatóinak aránya a hazai jogászképző intézmények között kiemelkedő, 78 százalékos. Vezető tanárainak, professzorainak az állam- és jogtudományok teljes spektrumát lefedő oktató-kutató tevékenysége ma már az ország határain belül, és azon túl is ismert és elismert.

- A nemzetköziesítés a kezdetek óta jelentős hangsúlyt kap a debreceni jogi kar képzéseiben. Az Európai Unió jogának oktatásában nagy tapasztalatunk van, a kontinens számos országából érkeznek hozzánk rendszeresen vendégoktatók, akiket bevonunk a magyar és angol nyelvű képzéseinkbe egyaránt – emelte ki Szikora Veronika.

Az oktatásban a régió legelismertebb szakemberei is részt vesznek, így a hallgatók akár leendő munkáltatóikkal is megismerkedhetnek az egyetemi évek alatt. Az ÁJK szaknyelvi képzése az országban egyedülálló, hiszen jogász végzettségű anyanyelvi lektor segíti a munkát. Ez az egyik legfőbb oka annak, hogy a Debrecenben végzett jogászok a legjobb munkahelyeken (ügyvédi irodákban, intézményekben) helyezkednek el Európa-szerte. 

A változó munkaerő-piaci igényekre reagálva a jogászképzés mellett néhány éve az igazságügyi igazgatási alapszak, valamint a jogi asszisztens felsőoktatási szakképzési szak is választható. A jogász diplomával rendelkezők számára pedig a Nyugat-Európában és a tengerentúlon régóta létező és nagy népszerűségnek örvendő angol nyelvű európai és nemzetközi üzleti jog mesterképzését ajánlja a kar. Szakirányú továbbképzései között újdonságként idén már a fogyasztóvédelmi szakjogász képzés is elérhető a jogászoknak. A kar képzései ide kattintva részletesen megtekinthetők.

Bár az államilag finanszírozott jogászképzésre rendszerint igen magas pontszámmal lehet bejutni, nem érdemes megijedni a költségtérítéses formától sem. Az Igazságügyi Minisztérium ugyanis minden évben meghirdeti a Kiválósági, tanulmányi ösztöndíját a jogász hallgatók számára, amely fedezheti a tanulmányi költséget, vagy a későbbi kutatómunkát. A támogatást legutóbb is több mint száz hallgató nyerte el a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán.

A kar képzéseivel, oktatóival és a campussal is megismerkedhetsz a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar nyílt napján 2019. január 16-án, szerdán 15 órától a Kassai úti Campus TEOKJ II. előadójában. Addig is ajánljuk figyelmedbe a kar honlapját, amely ide kattintva érhető el. 

Sajtóiroda-TB