Pótfelvételizz iDE!

Már elérhetők a Debreceni Egyetem pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzései. Jelentkezni kizárólag elektronikus úton lehet, legkésőbb 2018. augusztus 6-ig.

A pótfelvételi során már csak egyetlen képzés jelölhető meg, valamint csak azok jelentkezhetnek, akiket egyetlen, általuk megjelölt képzésre sem vettek fel a július 25-én zárult általános eljárásban, vagy idén még egyáltalán nem is jelentkeztek felsőoktatásba.


A Debreceni Egyetem 14 karából 12 várja a leendő hallgatókat a képzés szinte teljes skálájával, például általános orvos, ápolás és betegellátás, vidékfejlesztési agrármérnök, gazdálkodás- és menedzsment, sport- és rekreációszervezés, mérnökinformatikus, vagy akár informatikus könyvtáros szakra is lehet még jelentkezni.


A pótfelvételi eljárásban kizárólag önköltséges képzéseket hirdet meg az egyetem, egy szak kivételével, az ápolás mesterszak nappali tagozata ugyanis állami ösztöndíjas formában is választható.


A kérelmeket a www.felvi.hu-n elérhető e-felvételi rendszeren keresztül lehet benyújtani augusztus 6-án éjfélig. A jelentkezések során csak egyetlen képzés jelölhető meg. Fontos, hogy a dokumentumokat a jelentkezők hiánytalanul nyújtsák be, és érdemes böngészni a ponthatárokat is, hiszen az általános eljárásban megállapított pontoknál nem lehet alacsonyabb értékekkel bejutni.


A jelentkezés kizárólag a hitelesítéssel együtt érvényes, a hitelesítő adatlapot az Oktatási Hivatal 1443 Budapest, Pf. 220 címére kell beküldeni, de az ügyfélapun keresztül is lehet hitelesíteni.


Az, hogy kinek sikerült bejutnia a választott intézménybe, várhatóan augusztus 24-én derül ki. A felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat tartalmazó értesítést a ponthatárok kihirdetését követően a felsőoktatási intézménytől kapják meg 2018. szeptember első napjaiban az érintettek.


A Debreceni Egyetemen több mint 9000 új hallgató kezdheti meg tanulmányait szeptemberben. Az általános felvételi eljárásban bejutott 6621 elsőéves mellett mintegy 1825 gólya tanul majd angol nyelvű képzésben. A pótfelvételi során bejutók, a kihelyezett képzéseken tanulók, valamint a doktori iskolák munkájában részt vevő hallgatók száma pedig tovább gyarapítja majd a Debreceni Egyetem 40 ezres közösségét.


Sajtóiroda - BZs