Némettanároknak szóló kurzus indult

A Goethe Intézettel tart közös módszertani továbbképzést németnyelv-tanároknak a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Germanisztikai Intézete. A hétfőn kezdődött nagy múltú nyári továbbképzési programnak most először ad otthont a Debreceni Egyetem.

Az elsősorban a régióból érkező 40 pedagógus egyebek mellett a motiváció kérdéséről és a projektmunkáról bővítheti ismereteit a július 6-ig tartó kurzuson. A némettanárok a módszertani képzéseken túl különböző kulturális programokon is részt vesznek a Goethe Intézet, a Debreceni Egyetem Germanisztikai Intézet és a Debreceni Német Kulturális Fórum közös tanfolyamán.

A Goethe Intézet Németország világszerte működő kulturális intézete. Budapesten 1988-ban nyitotta meg a kapuit, Debrecenben állandó partnere a Debreceni Német Kulturális Fórum. Az intézet munkájának egyik fontos területe a magyarországi németnyelv-tanárok továbbképzése.

A nyári továbbképzési program sokéves múltra tekint vissza, de idén első alkalommal a Debreceni Egyetem Germanisztikai Intézete ad helyszínt a középiskolai tanároknak szóló módszertani tanfolyamnak. A péntekig tartó egész napos szakmai programot a Goethe Intézet szakemberei tartják.

Sajtóiroda-MM