Fenntartható fogyasztásról a Science Caféban

Mester és tanítványa, vagyis Bakosné Kiss Virág, a Debreceni Egyetem (DE) Gazdaságtudományi Kar Marketing és Kereskedelem Intézet adjunktusa és Török Barbara PhD-hallgató közösen tart évadzáró előadást szerdán az egyetem Tudományos Igazgatóságának ismeretterjesztő sorozatában.

A Fenntartható-e a fogyasztásunk és mit csinál a fenntartható marketing? című előadással véget ér a Science Cafe idei, 12. évada.

A DE Tudományos Igazgatósága 2013 októberében indította útjára a Science Cafét, hogy szokatlan környezetben, az intézmény falain kívül népszerűsítsék közérthető formában a legfrissebb, legérdekesebb tudományos eredményeket.

Ezúttal a fenntartható fogyasztás témaköre kerül terítékre.

Napjainkban sokszor felmerülő kérdés, mennyire fenntartható fogyasztásunk, mit tehetünk a saját és a gyermekeink jövőjéért?

- A legtöbb kritika a vállalatokat éri, hiszen tevékenységük erősen hozzájárul a környezet, a társadalom és a gazdaság állapotához. Az előadásunkban a lakosság hozzáállását és elvárásait, illetve ezek mentén a vállalatok jó gyakorlatait igyekszünk bemutatni, melyek elősegíthetik a tudatosabb fogyasztói társadalom és a felelősségteljes vállalati filozófia kialakulását, megszilárdulását – ismertette a hirek.unideb.hu portállal Bakosné Kiss Virág.  

Az előadás időpontja: 2025. május 7., szerda 17 óra

Helyszíne: KARAKTER 1517 Könyvesbolt és Kávézó (Nagytemplom mögötti tér)

Az előadás-sorozat ars poeticája nem változott az elmúlt bő évtized alatt, és mint kiderült, sem tudományos témákban, sem előadókban nincs hiány. Így az érdeklődők biztosak lehetnek abban, hogy 2025. októberében is folytatódik a Science Cafe.

Sajtóközpont - BZs