Elismerés a Konfuciusz Intézet hallgatóinak

Oklevéllel ismerte el a Debreceni Egyetem (DE) és a Debreceni Szakképzési Centrum (DSZC) hallgatóinak kínai nyelv és kultúra megismerése terén végzett magas színvonalú munkáját a Kínai Népköztársaság Magyarországra akkreditált rendkívüli és meghatalmazott nagykövete. Gong Tao szombaton budapesti rezidenciáján fogadta a kitüntetett diákokat és oktatóikat.

Az ünnepségen a legkiemelkedőbben teljesítő három egyetemi hallgató (Szekeres János – Bölcsészettudományi Kar, Fazekas Csaba – Informatikai Kar, Sitku Liliána – Bölcsészettudományi Kar) vehette át a pénzjutalommal is járó Kínai Nagyköveti Ösztöndíjat igazoló oklevelet. 

További hét nyertes, köztük a DE Általános Orvostudományi Kar, az Informatikai Kar és a Bölcsészettudományi Kar hallgatói, valamint a DSZC két diákja a Kínai Nagykövet Díja elismerésben részesült.

A DE Konfuciusz Intézet 2019 őszén alakult meg az egyetem és a Tiencsini Idegen Nyelvi Egyetem közötti kulturális és oktatási együttműködésnek köszönhetően a kínai nyelv és kultúra megismertetésére és népszerűsítésére. A képzés – többek között – mandarin kínai nyelvi kurzusokat kínál kezdő, középhaladó és haladó szinteken.

A most díjazott felsőfokú és szakképzésben tanuló diákok szabadon választott nyelvi kurzusként évek óta ismerkednek a kínai nyelvvel és kultúrával.

A kitüntetés a DE Konfuciusz Intézetében zajló magas színvonalú oktatómunka elismerése is egyben.

Sajtóközpont - BZs