Megjelent a szemeszter utolsó Egyetemi Élete

Néhány nap múlva kezdődik Debrecenben és Miskolcon a világ egyik legnagyobb egyetemi multisporteseménye. Kik lépnek fel a hamarosan kezdődő Campus Fesztiválon, hol jártak a hallgatók legutóbb a Környezetvédelmi Bizottság szervezésében és milyen érdekes épületei vannak a debreceni zsidóságnak – egyebek mellett ezekről is lehet olvasni a Debreceni Egyetem lapjának legújabb számában.

Negyven ország négyszáz egyeteméről ötezernél is több résztvevő érkezik a világ egyik legnagyobb egyetemi multisporteseményére, a július 12-én kezdődő Európai Egyetemi Játékokra a Debreceni és a Miskolci Egyetemre. A rendezvényen 17 sportágban versengenek a sportolók, Debrecenben a 3×3 kosárlabda, a futsal, a labdarúgás, a kézilabda, a strandkézilabda, a tollaslabda és az asztalitenisz (para asztalitenisz) viadalokon. A Debreceni Egyetemet 137 hallgató képviseli az EUG-n – további részletek az Egyetemi Életben.

Most már nem sokat kell aludni a Campus Fesztiválig. A szervezők a szokott helyszínen, a debreceni Nagyerdei Stadion mellett várják az érdeklődőket július 24-e és 27-e között. Az előrejelzések szerint az időjárás is jónak ígérkezik és ami a legfontosabb, a hazai pop-rock előadók krémje tiszteletét teszi a rendezvényen. A fellépők egy részének karrierjéről a 13. oldalon lehet olvasni.

A Fedezd fel Debrecen utcáit! sorozat legújabb része arról ír, hogy a debreceni zsidóság életében fontos szerepet játszó épületeket bejárva képet kaphatunk az egykor virágzó cívisvárosi zsidóság mindennapjairól, szokásairól, kulturális és épített örökségéről. Szó esik a cikkben egyebek mellett a Kápolnási utcai zsinagógáról, a Debreceni Zsidó Hitközség székházáról, valamint az egykori zsidó elemi iskoláról is.

A nők lehetőségeiért folytatott harc hosszú és küzdelmes volt és még napjainkban is folytatódik. A nők továbbra is szembesülnek diszkriminációval, sztereotípiákkal, akadályokkal, melyek megakadályozzák őket abban, hogy teljes mértékben kihasználják a képességeiket és érvényesüljenek a világban. A nemek közötti egyenlőség állásáról szóló cikk a lap 24. és 25 oldalára került.

A ZÖLDEBBÍtŐ oldal ezúttal arról számol be, hogy újabb kalandos kirándulást szervezett magyar és külföldi hallgatóknak a DEHÖK Környezetvédelmi Bizottsága. A résztvevők a vizsgaidőszak kezdete előtt az Aggteleki Nemzeti Park Tokaj-Bodrogzug tájvédelmi körzetébe látogattak, ahol izgalmas kenutúrán vettek részt. A Bodrog egyik mellékágán nyolc nagyobb hajóval indultak útnak. A vadregényes tájon több védett és fokozottan védett madarat, valamint növényt is láttak, például rétisast, fekete gólyát és fehér tündérrózsát.

A szemeszter utolsó Egyetemi Élete teljes egészében ide kattintva olvasható.
 


Sajtóközpont – OCs