A mérnökök legújabb generációja

Magyar és angol nyelvű ünnepi szenátusi tanácsülések keretében tartotta a Debreceni Egyetem Műszaki Kara diplomaosztó ünnepségeit az intézmény Főépületének Díszudvarán vasárnap. A rendezvényen kitüntetéseket, elismeréseket is átadtak.

A Debreceni Egyetem Műszaki Karán (DE MK) összesen 358-an, nappali tagozaton 200-an, levelező tagozaton pedig 158-an szereztek oklevelet a most záruló félévben.

 
A kar dékánja ünnepi beszédében hangsúlyozta: akik az elmúlt években a DE MK-n tanultak, nagyon jól választottak, most értékes diplomával a kezükben távoznak.
 
- Kemény és kitartó munkájuknak egy olyan állomásához értek ma, amelyre egész életükben emlékezni fognak. Legyenek majd büszkék arra, hogy a Debreceni Egyetem Műszaki Karán kapták diplomájukat. Kiváló képzettségű diplomásokat adunk Magyarországnak, a világnak – jelentette ki Husi Géza.
 
A kari vezető azt kérte a fiatal mérnököktől, hogy mivel már megtanultak csapatban dolgozni és problémákat megoldani, ezt a tudásukat használják a jövőben is és legyenek a társadalom hasznos tagjai.

 
Az eskütételt az oklevelek, majd a kitüntetések átadása követte.
 
A Hallgatói Önkormányzat Elnökének és Alelnökének Elismerő Oklevele kitüntetésben Nagy Georgina Eszter gépészmérnök részesült, a Discipuli Pro Universitate Díjat pedig Vezendi Leila DEHÖK alelnök vehette át a DE Hallgatói és Doktorandusz Képviselet választmánya döntése alapján.

A Debreceni Egyetem Műszaki Kar Publikációs Díja kitüntetést társadalomtudományi és természettudományi területeken elért eredményeikért az Al Kentar Rashwan, Mankovits Tamás szerzőtársak, Török László szerző, illetve Máté Domicián, Török László és T. Kiss Judit szerzőtársak kapták.
 
A Dékáni Dicséretet Hancz Gabriella egyetemi docens érdemelte ki, a Debreceni Egyetem Műszaki Kar Emlékplakettjét pedig Major János nyugalmazott főiskolai tanárnak ítélték oda.


 
A Hajdú-Bihar Vármegyei Építész Kamara által alapított Borsos József Diploma Díj kitüntetésben Török Fruzsina építész, valamint Fleischer Balázs építészmérnök részesült.

A Debreceni Egyetem Tehetségtanácsa DETEP Oklevelét Dobos Ervin Róbert építőmérnök, Tóth Bence Mózes okleveles műszaki menedzser, illetve Nagy Georgina Eszter gépészmérnökök kapták, míg a Debreceni Egyetem Kiváló Hallgatója díjat Mohammad Hassanzad környezetmérnök MSc-hallgató vihette haza.

A Debreceni Egyetem Tehetségtanácsa TalentUD Tanúsítvány kiállításával igazolta, hogy Abbas Rasooli és Paula Andrea Palacios Mendez városi rendszermérnökök, Mohammad Hassanzad környezetmérnök, Ifeoluwa Opeyemi Ogunmola gépészmérnök, Rami Osama és Fekhri Tommal környezetvédelmi mérnök részt vett a Debreceni Egyetem Tehetségprogramjában és teljesítette annak minden követelményét.

 
Sajtóközpont - OCs