Adventi készülődés

Sütikupa, ajándékkészítés, vendégvárás – idén is közösen készülnek a karácsonyra a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karának andragógia és közösségszervezés szakos hallgatói.

A DE BTK Művelődéstudományi és Humán Tanulmányok Tanszékének rendezvényén hagyomány, hogy minden évben vendégül látják egy megyei oktatási intézmény diákjait. Idén a téglási II. Rákóczi Ferenc Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola felső tagozatosai érkeztek, akik egykori diákjuk, Veres Anikó országos rajzpályázaton különdíjat nyert alkotásával kedveskedtek a vendéglátóknak.


- Remek alkalom arra, hogy az együtt töltött időt kihasználjuk a készülődésre, találkozzunk régen látott ismerősökkel, és ami a legfontosabb: hallgatóink a program előkészítése során a gyakorlatban is megtapasztalhatják mindazt, amit a tanórákon elméletben elsajátítottak – mondta az unideb.hu portálnak Juhász Erika, a Művelődéstudományi és Humán Tanulmányok Tanszék vezetője.

A nap különlegessége a „sütikupa”, amelyben három kategóriában – ronda, de finom, nagymamám sem sütne jobbat, az év süteménye – hirdet győztest a zsűri.

Sajtóiroda - BZs