DEViK Mentorklub - kapcsolati tőke önkiszolgáló módon

A térség sikeres vállalatainak vezetővel találkozhattak és köthettek mentori együttműködést a Debreceni Egyetem hallgatói kedd este a DEViK évadzáró eseményén. A vállalkozószellemű fiatalok az Innovációs Ökoszisztéma Központ támogató programjai közül is válogathattak a Kazánházban tartott rendezvényen.

A Debreceni Egyetemisták Vállalkozásfejlesztő Innovatív Közössége (DEViK) havonta egyszer olyan előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket tart, melyen a hallgatók első kézből, vállalati vezetőktől, üzletemberektől juthatnak hasznos információkhoz leendő vállalkozásuk elindításához. A félév záróeseményén, a DEViK Mentorklubban ezúttal olyan sikeres vezetők vettek részt, akik szakmai életútjukat és tapasztalataikat három percben bemutatva kerestek érdeklődőket potenciális mentori együttműködésre.

 - Óriási verseny van piacon a munkaerőért, a tehetséges és tenni akaró fiatalokért, ugyanakkor 10-20 éve még esélyük sem volt a hallgatóknak arra, hogy a maihoz hasonló eseményeken vehessenek részt. Bízom benne, hogy az itt kialakuló interakciók még tovább erősödnek a jövőben, ahogyan a hallgatói affinitás is, és egyre többen gondolják majd úgy, hogy a tanulás mellett aktívan részt kell venni a saját jövőjük alakításában, ahogyan a legsikeresebb emberek tették – hangsúlyozta Bács Zoltán kancellár megnyitó beszédében. 

A DEViK Mentorklubban részt vett Boros József, a Beer and Wurst tulajdonosa, Ábrahám László, a Sensirion Hungary Kft. ügyvezetője, Farkas Attila, a DKV Közlekedési Zrt. HR igazgatója, Katona Zoltán, a BeStrong és Katker 2005 Kft. ügyvezető tulajdonosa, Mag Zoltán, a UD Ventures Kft. ügyvezetője, Nagy Bence, a Green 100 Trade Kft. ügyvezetője és Orosz János, a Partium '70 Zrt. vezérigazgatója. 

- A jelenlévő cégek, vállalatok, szervezetek árbevétele összesen több mint 12 milliárd forint, így azt gondolom, ha valakinek van egy jó vállalkozási ötlete vagy elakadt a megvalósítás során, ami szakmai támogatást igényel, annak most kínálkozik a legjobb alkalom arra, hogy mentort találjon magának – hívta fel a figyelmet Dajnoki Krisztina, a DEVik elnöke, az esemény főszervezője.  


Az eseményt minden alkalommal a DE GTK Vezetés- és Szervezéstudományi Intézete szervezi, ezúttal az Innovációs Ökoszisztéma Központ is támogatta a rendezvényt. Darnai Balázs projektmenedzser és Kovács Nóra szenior programmenedzser közösen mutatták be a szervezet által kínált UDeal és stUDinnovate Innovációs Ösztöndíjprogramokat, amelyeket szintén vállalkozás indításához vehetnek igénybe a Debreceni Egyetem hallgatói.  

Sajtóközpont-TB