Tehetséges hallgatóit támogatja a BTK

Kiemelt Szakmai Ösztöndíjat elnyert bölcsészhallgatók vehették át oklevelüket a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar dékáni tanácstermében rendezett ünnepségen.

A fiatal tehetségek kutatási témáikból pályázatot nyújthattak be, amelyeket elbírálva a legjobb 12 hallgató nyerhette el az egy tanévre szóló ösztöndíjat.

- A döntés kettős mérce alapján született, hiszen értékelnünk kellett a hallgatók eddig nyújtott teljesítményét, ugyanakkor azt is mérlegelnünk kellett, hogy a most nyújtott támogatás egy eljövendő, akár hosszú távra tervezett kutatómunka megalapozását segítheti elő – mondta köszöntőjében Takács Levente.

A Bölcsészettudományi Kar oktatási dékánhelyettese kiemelte: ez az ösztöndíj elsősorban a különböző konferenciákon való részvételt támogatja, amely lehetőséget teremt az eddig elért eredmények bemutatására és publikálására különböző hazai vagy akár nemzetközi fórumokon.

- Nem véletlen, hogy az oklevélátadó ünnepségen a kar több intézetének és tanszékének vezetői is képviseltették magukat, hiszen ezzel is jelezni kívánták a nyertes hallgatóknak, hogy tudományos tevékenységük folytatásában továbbra is számíthatnak oktatóik segítségére – hangsúlyozta Takács Levente.

A nyertes hallgatók kutatási témái a bölcsészettudomány legszélesebb skáláját képviselik: világvége-várás a középkori Európában, hatalmi viszonyok és szövetségek a családon belül, interaktív tevékenységek hatékonysága az időskorúak körében, a Vöröskereszt működése az I. világháború idején, lapp írásbeliség a 18. században, vagy a drámapedagógia szerepe a német nyelv oktatásában.

Sajtóközpont - BZs