Ponthúzás 2017

Nincs több izgalom, kiderülnek a 2017-es felvételi ponthatárok. A Debreceni Egyetem, az ország egyik legnagyobb közössége több ezer elsőéves hallgatót fogad, mert ők PONT iDE vágynak.

Idén is együtt várhatják az eredményeket a leendő elsőéves hallgatók az országos ponthúzáson. Az idei központi Pont Ott Parti házigazdája a Debreceni Egyetem. A budapesti rendezvényen július 26-án 15 órától a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata (DE HÖK) képviseli az intézményt. A XI. kerületi Hengermalom úti RIO Budapest helyszínen több ezren jó hangulatban, koncertekkel, közös mozgással izgulhatják végig a 20 órai hivatalos kihirdetésig a délutánt, majd ünnepelhetik a sikeres felvételit.

- Fontos pillanat lesz a szerda este az egyetem leendő hallgatóinak életében, és azt szeretnénk, ha már az első perctől éreznék, hogy összetartozunk, hogy Debrecenben otthonra találnak. Standunkon éppen ezért igyekszünk bemutatni a Debreceni Egyetemet, rövid bemutatkozó információs anyagokkal készülünk, és természetesen a gólyák valamennyi kérdésére választ adunk – mondta az unideb.hu portálnak Bognár István, a DE HÖK elnöke.

A rendezvényen természetesen az intézmény bemutatására is lesz lehetőség: az egyetemet, a debreceni hallgatói életet Virga József, a DE HÖK külügyi bizottságának társelnöke képviseli a parti színpadán.

A budapesti Pont Ott Partin fellépnek a Debreceni Egyetem nigériai diákjai is, akik Búzadara című számukkal már közelítik az egymilliós kattintást a Youtube-on. Népszerűségüket mutatja, hogy videójukkal csaknem 1800 kommentet is generáltak és a Campus Fesztivál Egyetem Tér színpadán is nagy rajongótábor előtt léptek fel.

A Pont Ott Parti részletes programja ide kattintva olvasható.

A felsőoktatási felvételi ponthatárok nyilvánosságra hozatalának másnapján Debrecenben Bartha Elek oktatási rektorhelyettes és Pósánné Rácz Annamária oktatási igazgató ismerteti majd a Debreceni Egyetem különböző szakjainak ponthatárait.

A Debreceni Egyetem továbbra is az egyik legnépszerűbb intézmény a felvételizők körében. Számuk idén sem csökkent, több mint 15 ezren jelentkeztek a DE képzéseire.

Sajtóiroda - BZs