A legfrissebb Metszetek

Az amerikai elnökválasztás mémeiről és az online világ kutatási módszereiről is olvashatunk a Debreceni Egyetem Politikatudományi és Szociológiai Intézet online társadalomtudományi folyóiratának legújabb számában.

A „Közelkép” rovat a választások témakörével foglalkozó írásokat közöl, többek között a népszavazás intézményének 2013 utáni hazai szabályozásáról, valamint a Kelet-Közép-Európában működő választási rendszerekről. Érdekes írás foglalkozik a 2016. évi amerikai elnökválasztási kampány során használt médiafelületek álhíreivel, mémeivel.

A „Nyitott szemmel” rovat Belépés Jelszóval! címmel az online világ és azok kutatási módszereibe enged betekintést, és ismét jelentkezik Sík Endre állandó rovata, az „Olvass feleslegeset!”


A lektorált, nyílt hozzáférésű folyóirat kutatók, oktatók, elméleti és gyakorlati szakemberek számára biztosít olyan fórumot, amelynek felületén a társadalomtudományok képviselőinek tanulmányai, kutatási eredményei a szociológiától, a szociálpolitikán, a politikatudományon, a közgazdaságtudományon át a néprajzig, a történelemig és az antropológiáig együtt és egymás mellett jelenhetnek meg.

- Napjainkban a társadalomtudományok képviselői körében egyre erősebb igényként fogalmazódik meg, hogy a rokon- és társtudományok művelői ismerjék egymás eredményeit, a szűk szakmai határokon kívüli tudományos világ legújabb kutatási irányait, érdeklődéseit és teljesítményeit – magyarázta Czibere Ibolya, Szociológiai és Szociálpolitikai Tanszék egyetemi docense. Az online folyóirat főszerkesztője hangsúlyozta: a folyóirat ehhez kíván hazai és nemzetközi szakemberek számára szakmai-tudományos teret biztosítani.

A Metszetek legfrissebb száma a http://metszetek.unideb.hu oldalon olvasható.

Vol.6 (2017) No.1

Sajtóiroda - BZs