Debreceni kutató az európai akadémiában

A magyar tudományos és művészeti élet 11 képviselőjét, köztük Csoba Juditot, a Debreceni Egyetem professzorát választotta tagjai sorába az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia. Az elismeréseket március 4-én adták át Salzburgban.

A Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karának dékánhelyettesét, a Szociológiai és Szociálpolitikai Tanszék vezetőjét az oktatás és kutatás fejlesztése érdekében végzett munkája elismeréseként választotta a társadalomtudományi szekció tagjai közé a nemzetközi testület szenátusa.

Csoba Judit több mint 20 éven át épített és működtetett Erasmus kapcsolati hálót, szerepet vállalat az európai társadalomtudományi kutatóműhelyekkel való együttműködés megszervezésében, valamint számos nemzetközi kutatási és fejlesztési programban – Leonardo Program, EQUAL Program, Horizont 2020-as Program, S.U.P.I Network, HASIC, HELPS – vett részt sikeresen.

Az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia 1990-ben alakult Felix Unger salzburgi szívsebész kezdeményezésére eleinte osztrák és bajor, majd a környező országok, később valamennyi európai ország elismert tudósainak és művészeinek bevonásával. Jelenleg több mint 1500 tagja van, köztük XVI. Benedek pápa és 29 Nobel-díjas is. Az akadémia bölcsészettudományi, orvostudományi, művészettudományi, természettudományi, társadalom, jog- és közgazdaságtudományi, műszaki és környezettudományi és világvallások osztályokra tagozódik.

Sajtóiroda – BZs

Forrás: MTI

Fotó: magánarchívum