Válogatott meghívó az egyetem hallgatójának

Debütálhat a magyar felnőtt labdarúgó-válogatottban a Debreceni Egyetem sport- és rekreációszervező szakos hallgatója, a DVSC játékosa, Baráth Péter. A Loki 20 esztendős saját nevelésű tehetsége nagyszerű sportteljesítménye mellett az egyetemen is kimagaslóan teljesít.

Marco Rossi, a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya hétfőn hirdette ki a felnőtt nemzeti együttes keretét a Szerbia, valamint az Észak-Írország elleni, márciusi barátságos mérkőzésekre. A 24 fős névsorban három újonc kapott helyet, közöttük Baráth Péter, a DVSC játékosa, a Debreceni Egyetem hallgatója is. A fiatal tehetség amellett, hogy kiválóan futballozik, az egyetemi mentorprogramnak is tagja, egyéni tanrendben, sportösztöndíjban részesül, az előző évben a Debreceni Egyetem Kiváló Sportolója díjat is megkapta.

– Egyáltalán nem számítottam rá, de nagyon boldog vagyok, hogy engem is meghívott a kapitány a válogatottba. Abszolút pozitív visszajelzés a számomra, ezek szerint jó úton haladok, és nagy előrelépésként tekintek rá a karrieremben. A csapattársaim már gratuláltak, és persze az apukám és a barátnőm is nagyon örült a hírnek – nyilatkozta Baráth a dvsc.hu-nak.

A Debreceni Egyetem hallgatója a hirek.unideb.hu-nak adott interjújában elmondta: a napi edzések mellett kevés ideje lenne bejárni az órákra.

- Az, hogy egyéni tanrendes vagyok, nagyon nagy segítség. Azt tapasztaltam, hogy a tanárok igazán segítőkészek és rugalmasak, például a vizsgák, vagy a beadandók megbeszélésében. Olykor nehezebb, de szerencsére össze tudom egyeztetni a tanulást a sporttal, és egyáltalán nem esik nehezemre tanulni. A sporthoz közel akartam maradni, és az iskolát sem akartam elengedni, ezért választottam ezt a szakot, de a későbbiekben még akár sportközgazdász, vagy sportmenedzseri tanulmányok is érdekelnének, szóval vannak további terveim a Debreceni Egyetemen – tekintett a jövőbe Baráth Péter.

Sajtóiroda - PKZs