A kar képzési és kutatási kínálatát, az egyes szakok sajátosságait, az elérhető ösztöndíjakat és tehetséggondozási programokat, valamint a hallgatóknak kínált további szolgáltatásokat is megismerhetik az érdeklődők a DE Informatikai Karának online nyílt napján január 14-én, pénteken 15 órától.

Online nyílt napon kaphatnak választ kérdéseikre a Debreceni Egyetem Informatikai Kara iránt érdeklődő felvételizők. A január 14-ei beiskolázási rendezvény Hajdu András dékán köszöntőjét követően az általános kari tájékoztatóval indul, melynek keretében a felvételizők információt kaphatnak az induló képzésekről, a főbb kutatási területekről. Majd minden részletet megismerhetnek a kar meghatározó képzéseiről: a programtervező informatikus, a mérnökinformatikus, a gazdaságinformatikus és az informatikatanár szakokról. Az eseményen résztvevők az IK középiskolásoknak szóló szakköreiről és a nyári táborokról is tájékozódhatnak.
 
Az Informatikai Kar a Microsoft Mesterséges Intelligencia Tudásközpontjaként kiemelt területként foglalkozik az adattudománnyal, valamennyi szak hallgatóinak képzésében nagy hangsúlyt kapnak az olyan dinamikusan fejlődő területek, mint a mesterséges intelligencia és a felhőtechnológia.
 
Az adat alapú gazdaságra való átállás ma már szinte minden szektort érint, ennek elősegítésére hozta létre tavaly a Debreceni Egyetem Informatikai Kara a Hajós György Adattudományi Szakkollégiumot. Az országos szinten egyedülálló kezdeményezés célja az adattudománnyal és kapcsolódó szakterületeivel foglalkozó hallgatók tehetséggondozása, valamint az utánpótlás-nevelés, mellyel hozzájárulhat az ország digitalizációjának alapját jelentő ökoszisztéma kialakulásához.
 
Ugyancsak 2021-ben csatlakozott az IK a nemzetközi CERTIPORT vizsgaközpont hálózatához, amely révén több száz nemzetközi ipari tanúsítvány szerezhető meg a Debreceni Egyetem Informatikai Karán létrehozott vizsgaközpontban. Hosszú távon az a cél, hogy az Informatikai Kar képzései lefedjenek egy-egy nemzetközi tanúsítványt, így mire egy hallgató végez, akkorra a diploma mellé a munkaerőpiacon rendkívül versenyképes nemzetközi vizsgákat is szerezhet a piaci ár töredékéért.
 
Mindezekről a fejlesztésekről és a karon folyó oktatásról is bővebb információt kaphatnak, akik január 14-én, pénteken 15 órától részt vesznek az Informatikai Kar online nyílt napján, melyről további részletek olvashatók a kar honlapján.
 
Sajtóiroda - TPL