Nehezen felülmúlható az idei yoUDay

Minden korábbi sikert túlszárnyalt a Debreceni Egyetem 2022-es tanévnyitó stadionshow-ja. Sztárfellépők, káprázatos fénytechnika, egyedülálló hangulat, hatalmas színpad és hálás közönség – a közreműködők értékelték a hirek.unideb.hu-nak a felejthetetlen estét.

- Nagyon szeretek Debrecenbe jönni, mindig pozitív visszajelzéseket kapok a helyi közönségtől. Minden évben várom a Debreceni Egyetem nagyszabású show-ját, a yoUDay-t, most is óriási élmény volt a fiataloknak egy ilyen hatalmas színpadon énekelni. Az idei alkalom is emlékezetes marad számomra, hihetetlen jó érzés volt látni azt a szeretetet, amit kaptam a dalaimat hallgató egyetemistáktól – nyilatkozta a stadionshow kapcsán Radics Gigi.

Nemcsak rá, Sári Évire is óriási hatást gyakorolt a yoUDay, ahol már negyedik alkalommal lépett fel a debreceni születésű énekesnő. Azt mondja: ezt az élményt nem lehet megunni.

- Minden énekes életében nagy jelentősége van annak, ha ilyen sok ember előtt szerepelhet. Plusz töltettel bír, ha Debrecenben énekelhetek, pláne ekkora színpadon, ilyen hangosítással és ilyen zenekarral. Rengeteg egyetemi bulin léptem már fel, amik között voltak kiemelkedő rendezvények, de a yoUDay tényleg egyedülálló. Olyan minőségű az egész produkció, amiből kevés van az országban. Elképesztő teljesítmény ilyen színvonalon ennyi embert egyszerre mozgatni a színpadon – emelte ki a hirek.unideb.hu-nak az énekesnő.

Újdonság volt idén, hogy a yoUDay-t népszerű helyi rádiósok, Burai Árpád és Gábor Betti, a Campus Rádió műsorvezetői konferálták végig, nagy sikerrel.

- Inkább felfokozott várakozás volt bennem, mint lámpaláz. Amikor a közönség énekelte a Tavaszi szél vizet áraszt című dalt, azt mondtam Bettinek, hogy ezt innen már csak elrontani tudjuk. Óriási élmény volt a részesévé válni egy ilyen monumentális eseménynek, örülök, hogy mi is hozzátettünk valamit. Mindig vannak váratlan helyzetek, de ennyi ember előtt rögtönözni sem könnyű. Kordáék felkonferálása előtt csak egy mondatunk lett volna, a Carson Coma utáni 3-4 perces átállási időt azonban ki kellett tölteni, szerencsére megoldottuk – idézte fel az emlékezetes pillanatokat a műsorvezető.

Kolléganőjének, Gábor Bettinek is élete egyik legmeghatározóbb élménye volt a yoUDay, pedig a Desperado énekesnőjeként számtalanszor állt már színpadon.

- Az öltözőben még átnéztük, mit fogunk mondani, hogyan szeretnénk levezetni a műsort. Volt már olyan koncertem, ahol több ezer ember előtt énekeltem, de más az, amikor előadóként állsz ki és más, amikor műsorvezetőként lépsz színpadra. Három éve dolgozunk együtt Árpival, ezt az összeszokottságot tudtuk most kamatoztatni. Extra élmény volt, hogy még énekelhettem is a Nagyerdei Stadionban. Még most is kiráz a hideg, ha belegondolok, mennyi ember volt ott. Szerintem még mindig nem tudtuk feldolgozni ezt az egészet - jegyezte meg Gábor Betti.

Végh Veronika, a színpadi show rendezője az eddigi legjobb tanévnyitó stadionshow-nak nevezte a mostanit, melyet szerinte nehezen lehet majd felülmúlni, de azért meg fogják próbálni.

- Nagyon reménykedtünk abban, hogy a közönség együtt énekli Erdős Fruzsival a Tavaszi szél vizet áraszt című dalt, ami egyébként nyitánynak telitalálat volt. Már az első pillanattól kezdve egy emberként velünk volt a támogató közönség, s ahogy az első hang felcsendült, mindenki együtt élt, együtt lélegzett a produkcióval. Olyan lett a yoUDay, amilyennek lennie kell: egy igazi közösségi élmény, melynek egyre nagyobb ereje és hatása van – tette hozzá Végh Veronika, aki azt is elárulta, melyik volt számára a legemlékezetesebb pillanat.

- Fehér galambokat akartunk használni, amik a békét jelképezik, azt azonban nem tudtuk, hogyan fognak reagálni a nagy tömegre, a hangerőre, a fényekre. A külföldi hallgatók által alakított hippik engedték ki a galambokat a show fináléjában. Végigizgultuk az egészet, hiszen fogalmunk sem volt, mi lesz majd a madarakkal, és ahogy sejtettem, nem is akartak maguktól fölszállni. A külföldi egyetemisták kivették őket, négy kirepült, hatnak azonban nyoma veszett. Hajnali fél kettőkor, amikor mindenki elment, Csáki Szabolccsal, Török Gergővel és Páll Lászlóval még kimentünk a küzdőtérre, hogy utoljára körbenézzünk. Abban a pillanatban valahonnan felröppent az a hat galamb és hosszú percekig köröztek a stadion felett. Úgy éreztem, ez a mi pillanatunk volt, egy jel a jövőre nézve. Gyönyörű befejezése ez a yoUDay-nek – fogalmazott Végh Veronika.

Sajtóközpont - BZ