Megjelent a DEjavu nyári száma

Sok változást hozott életünkben az elmúlt hónapok során a koronavírus, egy dolog azonban változatlan maradt: ha nyár, akkor biztosan megjelenik a Debreceni Egyetem alumni közösségének lapja, a DEjavu legfrissebb száma.

– Szokatlan, nehéz időszakon vagyunk túl, ami új megoldásokra, lehetőségekre ösztönözte szerkesztőségünk csapatát. Átalakultak a kapcsolattartás formái, sok találkozás áttevődött az online térbe, de lapunk szerzőit a felmerülő nehézségek sem tántorították el, így a megszokott időben megjelenhetett a DEjavu nyári száma – mondta az unideb.hu portálnak Rőfi Mónika, a Rendezvénykoordinációs és Alumni Központ vezetője, a lap főszerkesztője.


Az egyetemről rovatban érdekes beszámoló olvasható arról, hogy a Honvédelmi Minisztérium kihelyezett tanszéket hoz létre a Debreceni Egyetemen, ahol a jövőben a hadtudományok elsajátítására is lehetősége nyílik az intézmény hallgatóinak.


Szűcs Edit a vele készült cikk születésekor még dékánként irányította a Műszaki Kart, a lap megjelenésekor azonban már leköszönő kari vezetőként vall a városhoz, az egyetemhez fűződő kapcsolatáról, felelős pozícióban végzett munkájáról, családjáról, akik közül szinte mindenki kötődik valamilyen formában az intézményhez.

Igazi sikertörténet a Debreceni Egyetemi Atlétikai Club, vagyis a DEAC elmúlt 100 éve, hiszen centenáriumát ünnepelte a fekete-fehér egyesület. Bács Zoltán kancellár az elmúlt évtizedek sikereit, nehézségeit idézte fel, Jávor András professzor, a klub elnöke pedig a sportképzésről, a tervekről számol be a DEAC nagy családjáról szóló összeállításban.


A Fülöp Attila biológussal készült beszélgetésnek köszönhetően az olvasó megismerkedhet a Botanikus Kert madaraival, kiderül az is, hogy a boldogság hogyan tanulható, folytatódik a „Kincsek az egyetemen” sorozat is, amely ezúttal Tisza István emlékeit kutatja fel az egykor nevét viselő egyetemen, és ha már centenárium, a könyvajánlóban virtuálisan ugyan, de fellapozható az orvosképzés jubileumára megjelent kétkötetes kiadvány is.


A DEjavu legújabb lapszámának cikkei ide kattintva olvashatók.


Sajtóiroda - BZs