Megjelent az Egészségközpont magazin új száma

Alapításának huszadik évfordulóját ünnepli idén az Egészségközpont magazin. A Debreceni Egyetem Klinikai Központ kiadványának most megjelent jubileumi, tavaszi-nyári számában 2024 első félévének legmeghatározóbb eseményeiről, eredményeiről és a legfontosabb tervekről is olvashatnak.

Megérkezett a Da Vinci robotasszisztált sebészeti rendszer a Debreceni Egyetem Klinikai Központjába. A 21. századi csúcstechnológiát elsősorban az általános sebészeti, az urológiai, a nőgyógyászati, valamint a fül-orr-gégészeti műtéteknél alkalmazzák. Használatával a precíz és biztonságos műtéti technikáknak köszönhetően kisebb a szövődmények kialakulásának kockázata és rövidebb a gyógyulási idő – tájékoztat a legújabb lapszám.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ ingyenes ismeretterjesztő magazinjában olvashatnak emellett a csúcstechnológiát képviselő kardiológiai-szívsebészeti hibrid katéteres műtő kialakításáról, a legmodernebb eszközökkel felszerelt új szemészeti szaruhártya ambulanciáról, valamint a gyermeksürgősségi ellátás fejlődéséről.

A most megjelent lap megemlékezik a legfontosabb évfordulókról is: 100 éve adták át a Gyermekgyógyászati Klinika főépületét, 50 éve alapították az Urológiai Klinikát és 40 éve vezették be a debreceni Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán az apás szülést.

Megismerhetik a kiadványból a Klinikai Központban május elsejével megalakult Reumatológiai és Immunológiai Klinika, valamint a Belgyógyászati Immunológiai Központ tevékenységét is. Szól az Egészségközpont arról is, hogy a Klinikai Központ Auguszta telepén is befejeződött a járóbeteg-ellátás informatikai fejlesztése. A beruházás részeként a rendszer működtetéséhez szükséges szoftvereket, sorszámnyomtató automatákat, monitorokat helyeztek üzembe a szakrendeléseken.

A tavaszi-nyári számban is tájékozódhatnak mindezeken túl a Klinikai Központ szolgáltatásairól, megtalálják a legfontosabb elérhetőségeket, telefonszámokat, emailcímeket és weboldalakat is.

Az ingyenes kiadvány a Klinikai Központ valamennyi szervezeti egységében és klinikáján hozzáférhető, emellett digitális formában is olvasható, illetve letölthető.

Sajtóközpont - ÉE