Kiváló hallgatók a BTK-n

Oklevéllel, ösztöndíjjal jutalmazta hallgatói kiváló teljesítményét a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kara (BTK). Az elismeréseket 33-an vehették át az intézmény Főépületében szerdán rendezett házi ünnepségen.

A kiemelkedő teljesítményt nyújtók Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjban (16 fő), a BTK Hallgatói Elismerő Oklevele kitüntetésben (8 fő), valamint Kiemelt Szakmai Ösztöndíjban (9 fő) részesültek.


- Az idei immár a második év, amikor nincs lehetőség a hagyományos diplomaosztó megrendezésére, ünnepségekre, vagyis olyan alkalmakra, ahol méltathatnánk a kiváló eredményeket. Pedig lett volna okunk az ünneplésre, hiszen minden nehézség ellenére új professzorokat avatott a Bölcsészettudományi Kar, a tanévkezdéskor új szakok indulhattak, a hallgatói létszám minden általános trend ellenére stabil maradt, és a hallgatók között sokan nyújtottak kimagasló teljesítményt – mondta ünnepi beszédében Takács Levente, a BTK oktatási dékánhelyettese.


A 2021-ben rendezett Országos Tudományos Diákköri Konferencián a Bölcsészettudományi Kar hallgatói a különdíjakat nem számolva 26 helyezést, ebből 11 első helyet értek el. Teljesítményük elismerésre méltó, így a Kari Tanács úgy döntött, hogy a hagyományos diplomaosztó elmaradása ellenére sem mulasztja el azt a lehetőséget, hogy méltó módon ismerje el a kiválókat.


A rendezvény megható pillanata volt, amikor a tragikus hirtelenséggel elhunyt Ware Anna nevében szülei vették át a Hallgatói Elismerő Oklevet. A BTK diákja előtt egy perces csenddel, felállva tisztelegtek az ünnepség résztvevői.


A BTK Hallgatói Elismerő Oklevele elismeréssel jutalmazottak névsora:
Benke Anikó Fruzsina
Berecz Gábor
Győri Krisztina
Kedves Fanni
Nyiri Szabolcs
Ónadi Sándor
Szirák Anna
Ware Anna Julia (posztumusz)

A Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj 10 hónapra szóló támogatásában részesülők névsora:
Balogh Jenifer
Balogh Tamás Zoltán
Berecz Gábor
Kiss Fruzsina
Korsós Dorottya
Kozma Kitti
Krisztán Daniella
Kuszinger Rebeka
Lengyel Emese
Marosán Gréta
Ozsváth Eszter
Ónadi Sándor
Papp Fruzsina
Pavlovics Zsófia
Vadász Márton
Ware Anna Julia

Kiemelt Szakmai Ösztöndíjban részesült:
Andrékó Tamás Dániel
Győri Krisztina
Kiss György
Papp Bernadett
Tisza Eleonóra Márta
Tímár Csenger Mária
Szirák Anna Mária
Szöőr-Fülöp Luca
Vasas Brigitta

Sajtóiroda - BZs