Kisbusznyi adományt „koriztak össze”

Rekordmennyiségű felajánlás gyűlt össze a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézetének kedd esti, jótékonysági korcsolyaestjén a Jégcsarnokban. Az adományt a Magyar Vöröskereszt segítségével az ukrajnai háború sújtotta gyermekek, valamint családjaik megsegítésére ajánlják fel.

A sportolni és az adakozni vágyókat egyaránt várták kedd este a Debreceni Jégcsarnokban, ahová a belépő ezúttal nem egy jegy, hanem egy csomag tartós élelmiszer, higiéniás termék, törlőkendő vagy épp pelenka, bébiétel volt. A felajánlásokat a Jégcsarnok mellett még két helyszínen, az egyetemi csocsó-, illetve pókerversenyen, valamint a nőnapi aerobic rendezvényen is gyűjtötték a szervezők.

A sportos, jótékonysági estén mintegy 1000 egyetemi hallgató vett részt, nagyon sok külföldi, a többi közt dél-koreai, jordániai, egyiptomi, kazah diák is csatlakozott a kezdeményezéshez. Erről beszélt az adomány szerda reggeli átadásán Balogh László, a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézetének igazgatója.

- Ez az esemény, és a résztvevők száma újra bizonyította azt, hogy a fiatalok nyitottak a jótékony célokra. Ezek a rendezvények ráadásul nagymértékben formálják a hallgatóink szemléletét is. Most egy speciális célcsoportnak, a háború gyermekeinek gyűjtöttünk, hiszen azt gondoljuk, ők a leginkább kiszolgáltatottak – mondta Balogh László.

Az ötletgazda és főszervező Pöszmet Tibor, az Egyetemi Sportiroda vezetője elmondta, az elmúlt években hagyománnyá vált a tavaszi eseményeiken a jótékonykodás.

- Sajnos a háborús események miatt az elmúlt időszakban még aktuálisabbá vált az összefogás, a jótékonyság jelentősége. Ezt a kisbusznyi adományt most három rendezvényünkön, közöttük kiemelten a korcsolyaesten gyűjtöttük össze – Pöszmet Tibor.

Az adományt Ujvárosy Andrásné, a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének igazgatója vette át, aki köszönetet mondott a Debreceni Egyetemnek.

- A sport hatalmas dolgokra képes. Látjuk, hogy össze tudja tartani az embereket. Nemcsak olyanok jöttek el kedd este a Jégcsarnokba, akik sportolni szerettek volna, hanem olyanok is, akik a jótékony célt tartották szem előtt, és segíteni akartak – mondta a megyei igazgató.

A Vöröskereszt az egyetemisták adományainak egy részét csütörtökön Hajdúhadházra szállítja, ahol a napokban Ukrajnából menekülő családok, 17 gyermek és 11 felnőtt befogadásáról gondoskodtak. A Vöröskereszt megyei vezetője kitért arra is, hogy hamarosan a kapacitásuk végére érnek, ezért önkéntesprogramjukba angolul és magyarul jól beszélő fiatalokat, a Debreceni Egyetem aktív, segíteni akaró hallgatóit is várják.

Az önkéntesek az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetnek:

Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete

telefonszám: 06-52/531-427

e-mail-cím: hajdubiharmegye@voroskereszt.hu, eva.piros@voroskereszt.hu

Sajtóiroda - PKZs