Karriernap az Angol-Amerikai Intézetben

Pályafutásuk bemutatásával ismertették a munkaerőpiaci lehetőségeket az intézmény egykori diákjai szerdán a Debreceni Egyetemen. A karriernapot a jelenleg itt tanuló magyar és külföldi hallgatók számára rendezte az angol szakhét keretében közösen a Bölcsészettudományi Kar Angol-Amerikai Intézete és a Debrecen BSC Kerekasztal.

A programot az intézet diákjai azzal a céllal szervezték, hogy tanácsokat kapjanak a debreceni karrierlehetőségekről, emellett hasznos információkat szerezzenek olyan gyakorlati témákban, mint az állásinterjú vagy az önéletrajzírás.

A rendezvény arra is lehetőséget teremtett, hogy a résztvevők a bemutatkozó előadások révén megismerkedjenek a Debrecen BSC Kerekasztal különböző cégeivel is.

- Ezeknél a vállalatoknál számos egykori hallgatónk dolgozik, igazolva ezzel, hogy bölcsészként, idegennyelv-tudással számos lehetőség várja a pályakezdő munkavállalókat az üzleti életben is – fogalmazott köszöntőjében Venkovits Balázs.

Az Angol-Amerikai Intézet igazgatója hangsúlyozta: példaértékű az esemény, hiszen jól tükrözi a hallgatók, oktatók és külsős partnerek közötti együttműködések sikerét, bizonyítva egyben azt, hogy a kar és az intézet képzései olyan tudást nyújtanak, amelyek megbízható alapot jelentenek a későbbi karrierépítés szempontjából.

A Debreceni Egyetem nemcsak magas szintű oktatásával, hanem széles körű vállalati kapcsolataival is kiemelkedik a hazai felsőoktatási intézmények közül, ezt támasztja alá – többek között – az intézmény és a Debrecen BSC Kerekasztal között 2018 óta fennálló együttműködés, amelynek keretében jelenleg hat nyelven nyolc különböző kurzust érhetnek el a hallgatók.

- Az Angol-Amerikai Intézettel való közös munka 2019-ben indult az azóta is működő Real-life Business üzleti képzéssel, amelynek köszönhetően évente 30-40 hallgató szerezhet speciális tudást első kézből, vállalati szakemberek bevonásával – ismertette Kissné Nyéki Éva, a Debrecen BSC Kerekasztal projektvezetője.

Az eseményen a 4IG, a BT, a Diehl, a DT-ITS, az EPAM, a Flowserve, az NI és a Transcosmos szakértői és vezetői – valamennyien a DE korábbi hallgatói – osztották meg a tapasztalataikat az érdeklődőkkel, bízva abban, hogy ezzel is segítséget tudnak nyújtani a karrierépítésben a leendő munkavállalóknak.

Sajtóközpont - BZs